Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 mar 2014 - Anul XIX, nr. 54 (5563)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Caz închis

Elevul problemă de la Şcoala Gimnazială Nr. 4 urmează să fie transferat într-o altă clasă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Situaţia celor 29 de elevi de clasă pregătitoare de la Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava ai căror părinţi refuză să-i mai lase la şcoală din cauza comportamentului violent al unui coleg pare să-şi fi găsit rezolvare.

După ce 29 de elevi nu mai au mers la şcoală din data de 28 februarie, reprezentanţii unităţii spun că au identificat o soluţie pentru ca această situaţie fără precedent să ia sfârşit.

Vineri, s-a reunit Consiliul de Administraţie al şcolii, care a decis, prin vot, revenirea elevului în clasa pregătitoare de unde a fost transferat la finele lunii octombrie a anului şcolar.

Tot în cursul zilei de vineri, la Şcoala Gimnazială Nr. 4 a fost convocată o întâlnire cu reprezentanţii unităţii, inspectori de specialitate ai Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, specialişti ai Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi ai Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Suceava.

Potrivit insp. Laura Hacman, purtător de cuvânt în cadrul IŞJ Suceava, „specialiştii din cadrul instituţiilor abilitate vor realiza un plan de intervenţie personalizat pentru elevul în cauză. Totodată, acesta va fi monitorizat timp de o lună atât în timpul orelor de curs, cât şi în afara acestora, va fi consiliat şi i se va oferi asistenţă psihopedagogică, beneficiind de sprijinul specialiştilor din cadrul CJRAE Suceava”.

Cei 29 de părinţi au refuzat să-şi mai trimită copiii la şcoală, menţionând că la baza deciziei lor a stat comportamentul neadecvat al elevului, elev despre care aceştia au spus că îşi jigneşte colegii, îi loveşte, îi bruschează şi le vorbeşte urât, perturbând permanent actul didactic. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevul problemă de la Şcoala Gimnazială Nr. 4 urmează să fie transferat într-o altă clasă.
 Vizualizări articol: 2966 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Elevul problemă de la Şcoala Gimnazială Nr. 4 urmează să fie transferat într-o altă clasă3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Educatia primita de la parinti... trimis de
( 8 mar 2014, 13:19:52
asta explica totul , parintii care se cearta de fata cu copilul, sau mai rau recurg la acte de violenta sa nu fie surprinsi cand si copii vor face la fel. Un copil crescut intr-un astfel de mediu va crede mereu ca violenta este un act absolut normal si isi va rezolva in acest mod problemele fara sa aiba mustrari de constiinta, in felul acesta dam nastere viitorilor tineri si adolescenti care sparg geamurile scolilor si se omoara pentru o vorba aruncata la intamplare......atentie la comportamentul pe care il avem in fata copiilor minori caci multi vor suferi de pe urma noastra.....!!!!
2.   Felicitari trimis de
( 8 mar 2014, 15:19:38
Interesant. Si daca este transferat in alta clasa, nu mai este "elev problema"? De aici rezulta altceva, nu cumva e doar ambitia anumitor parinti cu creierul ca asfaltul de autobanda si de fapt, copilul nu are nimic? Daca e "elev problema", parintii din noua clasa nu vor boicota si ei cursurile? Bravo ISJ, cu mult tact, ati rezolvat-o si pe astalaughing
3.   Atitudine trimis de
( 9 mar 2014, 10:28:18
Creierul tau e ca al fetelor de pe autobandã. Pãrintii încearcã sã_si protejeze copii.Statul are obligatia sã ii ofere acelui elev varianta corecta de educate.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei