Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 mar 2014 - Anul XIX, nr. 54 (5563)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Tragic

Un bătrân de 80 de ani a murit în incendiul care i-a cuprins apartamentul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un bătrân în vârstă de 80 de ani a murit în condiţii groaznice, după un puternic incendiu izbucnit în apartamentul în care acesta locuia împreună cu soţia sa. Nenorocirea s-a petrecut ieri dimineaţă, în jurul orei 9.30, într-un apartament de la etajul I al unui bloc de pe strada Scurtă din municipiul Suceava, în apropiere de Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

Bărbatul, Dumitru Ciobotaru, era singur în apartament, soţia sa fiind plecată la biserică. Focul a izbucnit violent în dormitorul apartamentului, cel mai probabil după un scurtcircuit la cablul de alimentare al televizorului. Materialele inflamabile din apropiere s-au aprins imediat. Militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava, alertaţi prin 112 la ora 9.37, au găsit un incendiu puternic şi mult fum, care invadase întreg apartamentul şi scara blocului. 

Plutonierul adjutant Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, a declarat:

“La sosirea colegilor mei incendiul se manifesta în interiorul dormitorului, dar tot apartamentul era inundat cu fum, iar în interior se simţea puternic efectul termic al flăcărilor. Bătrânul a fost găsit pe hol, într-un fotoliu, inconştient, şi prezenta arsuri la nivelul feţei şi al membrelor superioare”.

Pompierii bănuiau că bătrânul a încercat în primă fază să stingă incendiul, după care a vrut să iasă din casă, însă, din păcate, nu a mai reuşit. 

 

Oameni de la etajele superioare, evacuaţi prin fumul gros de pe scară

Deoarece fumul invadase deja scara blocului, pompierii au trecut la evacuarea locatarilor de la etajele superioare. Opt adulţi şi doi copii au ieşit în grabă din case, ajutaţi de pompieri, cu hainele pe care le aveau pe ei.

„Un pompier a bătut la uşă şi ne-a spus să ieşim urgent afară, că este pericol. Am ieşit din casă şi eu şi soţia cu ce aveam pe noi şi pe scară era un fum îngrozitor, m-am speriat tare...”, a relatat momentele de panică unul dintre locatari.

Printre locatarii evacuaţi s-au aflat şi vârstnici cu o stare precară de sănătate. Patru femei au suferit uşoare atacuri de panică, primind îngrijiri medicale de la personalul SMURD.

 

Medicii au încercat să-l resusciteze pe bătrân în scara blocului

După ce bărbatul de 80 de ani a fost scos din apartament de pompieri, personalul medical de la SMURD şi de la Servicul de Ambulanţă au încercat manevre de resuscitare timp de 45 de minute în holul blocului. Din păcate, eforturile medicilor nu au avut succes.

Pompierii au explicat cauza incendiului din punct de vedere tehnic. Ei au arătat că cel mai probabil incendiul a izbucnit prin efect termic al curentului electric din cauza unui aparat electronic care s-a supraîncălzit.

Ancheta continuă, pentru a se stabili cauzele exacte ale incendiului.

În urma necropsiei urmează să se stabilească şi cauza exactă a decesului bătrânului de 80 de ani.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bătrân de 80 de ani a murit în incendiul care i-a cuprins apartamentul.
 Vizualizări articol: 4864 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 3 voturi
Un bătrân de 80 de ani a murit în incendiul care i-a cuprins apartamentul2.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei