Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 feb 2014 - Anul XIX, nr. 44 (5553)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prostituate şi „peşti”

19 indivizi, trimişi în judecată în dosarul proxeneţilor din Burdujeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu mai puţin de 19 indivizi au fost trimişi în judecată în dosarul proxeneților acuzați că au exploatat sexual nouă tinere, dintre care şase minore, pe raza municipiului Suceava, dar şi în Italia şi Spania.

Pe lista inculpaților, majoritatea dintre aceștia arestați preventiv spre sfârșitul lunii trecute, se află: Petru Ignătescu (34 de ani), zis „Urecheatul”, Mirela Bobu (28 de ani), Vasile Pentiuc (39 de ani), surorile Lăcrămioara Feraru (43 de ani), Simona Feraru (34 de ani) şi Spania Feraru (35 de ani), fraţii Vasile Şerban (25 de ani) şi Florin Şerban (18 ani), precum şi tatăl acestora, Vasile Şerban (50 de ani), Eduard Leonard Niculau (24 de ani), Carmen Violeta Niculau (20 de ani), Titi Nedea (50 de ani), Veronica Isache (34 de ani), Tudor Murariu (43 de ani), toţi din municipiul Suceava, Genovica Chiriac (33 de ani), zisă „Caminarca”, Vasile Bodnar (32 de ani), ambii din Dolhasca, Iulian Sofian (28 de ani) din Todireşti, Ion Andrei Bobu (23 de ani), din Mitocu Dragomirnei, Ionuţ George Pădurariu (30 de ani), din Dorohoi - Botoşani. 

 

Victimele, tinere cu deficienţe mintale

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava susţin că în acest dosar e vorba despre o grupare care s-a format încă din 2011, majoritatea membrilor grupării locuind într-un bloc social de pe strada Aleea Dumbrăvii din Burdujeni, cunoscut drept „Blocul Ţigănesc”, ori în apropiere, în blocuri de pe strada Jean Bart de lângă Gara Burdujeni.

Proxeneţii îşi căutau victimele din rândul tinerelor aflate în situaţii dificile (cu deficienţe mentale uşoare, de la şcoli speciale, provenite din centre de plasament ori din familii dezorganizate), cărora le promiteau câştiguri financiare importante dacă se prostituează. O parte dintre victime au acceptat iniţial propunerea, iar când au vrut să renunţe s-a ajuns la ameninţări şi bătaie.

„Membrii grupării s-au ocupat în mod curent de racolarea, cazarea, găzduirea, transportarea, transferarea sau preluarea de tinere minore sau majore în vederea exploatării acestora prin determinare sau obligare la practicarea prostituţiei. Sumele de bani astfel obţinute erau însuşite în cea mai mare parte de aceștia, care nu aveau altă sursă de venit pentru a se întreţine şi au realizat beneficii considerabile din această activitate”, se arată într-un comunicat al structurilor de combatere a crimei organizate.

Partidele de sex pe bani aveau loc de regulă la mai multe hoteluri din municipiul Suceava, iar prostituatele duse în străinătate ieşeau „la stradă” în localităţile Zamora (Spania), Cuneo şi Borgo San Dalmazzo (Italia) ori li se aduceau clienţi în locuinţe închiriate de proxeneţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 19 indivizi, trimişi în judecată în dosarul proxeneţilor din Burdujeni.
 Vizualizări articol: 5189 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
19 indivizi, trimişi în judecată în dosarul proxeneţilor din Burdujeni5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei