Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 feb 2014 - Anul XIX, nr. 44 (5553)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Interpelare

Senatoarea Steliana Miron îi cere premierului să nu mai permită umilirea românilor de către marile lanțuri de magazine

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Evenimentele recente de la Braşov, unde mai multe produse expirate au fost reambalate şi reetichetate, dar mai ales sancțiunile blânde aplicate celor vinovaţi au stârnit nemulțumirea senatorului liberal Steliana Vasilica Miron. Aceasta s-a adresat ieri după-amiază, de la microfonul Parlamentului României, premierului Victor Ponta, căruia i-a solicitat măsuri ferme pentru a stopa aceste fenomene periculoase şi pe care le consideră un adevărat atentat la viaţa şi sănătatea oamenilor.

„Opinia publică a fost îngrozită că un mare lanţ de magazine din Braşov reeticheta produse expirate şi le oferea consumatorilor români, iar sancţiunea aplicată de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor pentru această infracţiune era contravaloarea produselor vândute de acest magazin în 35 de secunde. Practic, acel lanţ de magazine nu a primit nici o sancţiune raportată la gravitatea acţiunilor săvârşite”, consideră Steliana Vasilica Miron.

Parlamentarul sucevean este de părere că instituţiile statului care ar fi trebuit să ia măsuri drastice în acest caz nu au „arme utile”, iar consecinţa este aceea că toţi consumatorii români sunt captivi şi nu pot reacţiona în mod eficient.

Pentru a reglementa aceste abuzuri, Steliana Vasilica Miron a venit cu o propunere concretă, pe care a prezentat-o sub formă de întrebare premierului României.

„Domnule prim-ministru, consideraţi că, în România, consumatorul trebuie să fie umilit sau consideraţi că are dreptul să fie respectat, iar cei ce nu-l respectă să plătească o amendă echivalentă cu 10% din cifra de afaceri şi nu o amendă identică cu cea aplicată unui vânzător de mărţişoare? România trebuie să fie şi ţara românilor şi nu doar o haltă a fondurilor de investiţii <de aiurea>”, a fost propunerea senatoarei din zona de munte a judeţului Suceava.

În plus, Steliana Vasilica Miron consideră că România este o ţară plină de instituţii care îi protejează pe cei care scot bani din ţară.

„Instituţiile sunt puternice în relaţiile cu oamenii de afaceri care şi-au garantat afacerile cu casele personale, cât şi ale apropiaţilor, şi sunt doar formale cu cei care-şi externalizează profiturile după ce în prealabil folosesc consumatorul român după criterii străine Uniunii Europene. Ori, acest lucru nu trebuie să se mai întâmple în România zilelor noastre”, a conchis Steliana Vasilica Miron.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatoarea Steliana Miron îi cere premierului să nu mai permită umilirea românilor de către marile lanțuri de magazine.
 Vizualizări articol: 1737 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Senatoarea Steliana Miron îi cere premierului să nu mai permită umilirea românilor de către marile lanțuri de magazine3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sfatul...BATRANILOR...! trimis de
(25 feb 2014, 12:21:44
Superba p[ropunerea....onorabilei si...distinse doamne...ajunsa...acolo unde...- este locul... De ce nu ne spune ...de ce nu vine cu un proiect de lege in acest sens...sa-l dezbata colegii de la Deputi si sa fie votat cu brio....? De ce...ptr ca nimeni n-o mai ia in seama...mai ales...ca a facut " GENIALA " alegere...de a fugi la putere (...care cu ajutorul lui Pontiac-Lider, nu mai exista ptr ea )...! Asa ca duduita....propunerea matale...este o povestioara...de 0,07 Ecent, matale esti o ...nu-d(itate...intelectuala) ...si ai mai ramas si faca...ciolanel... La fasole cu matale...ca tot vine postul.PS: Guvernul scoate la concurs inca 10% din parlamentarii opozitiei...par a nu pica ca si BOCCC la motiunea de cenzura..... Grabitiva

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei