Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 feb 2014 - Anul XIX, nr. 39 (5548)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Din celălalt capăt al lumii

O voluntară din Noua Zeelandă îi învaţă engleză pe micuţii unei grădiniţe din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Georgia Skipper are 18 ani, este studentă în Noua Zeelandă, iar prin intermediul unui program de stagii de voluntariat, oferit de organizația AIESEC (Association Internationale des Etudiants en Sciences Economiques et Commerciales), a venit la Suceava pentru a-i ajuta pe preşcolarii de la Grădiniţa cu Program Prelungit „1, 2, 3” Suceava să se familiarizeze cu limba engleză. Stagiul de voluntariat are o durată de şase săptămâni şi face parte din proiectul numit „International Kindergarten”.

Georgia Skipper este studentă la Facultatea de Psihologie (anul II) din cadrul Universităţii din Auckland.

După ce a vizitat un orfelinat în Vietnam în 2011, şi-a dat seama că vrea să facă voluntariat cu copii pentru a-i ajuta și a contribui la educația lor.

Potrivit tinerei, „AIESEC mi-a oferit cea mai bună posibilitate de a face acest lucru, așa că am aplicat. Am decis să vin în Suceava pentru că atunci când căutam un stagiu de voluntariat nu conta foarte mult unde urma să merg, atât timp cât aveam să lucrez cu copii”.

La grădiniţa din municipiul Suceava lucrează zilnic cu trei grupe de aproximativ 30 de copii între 4 și 7 ani. Fiecare săptămână are câte o temă, iar tânăra voluntară încearcă să îi înveţe jocuri și cântece în engleză care să aibă legătură cu tema propusă. De asemenea, îi învaţă pe micuţi şi lucruri despre ţara din care provine. 

„Sunt foarte impresionată de standardele grădinițelor din România și cred că dacă aș fi mers la o astfel de grădiniță atunci când aveam vârsta potrivită, cu siguranță mi-ar fi plăcut foarte mult”, spune Georgia Skipper.

 

S-a obişnuit greu cu clima din România

Tânăra spune că în Auckland cea mai joasă temperatură care se poate înregistra este de 3 grade Celsius, astfel că s-a acomodat mai greu cu temperaturile negative de la Suceava.

„Am văzut zăpadă doar o singură dată, în Noua Zeelandă ninge doar în partea de sud a țării. Când am ajuns în România, am avut un șoc în ceea ce privește temperatura și mi-a luat ceva timp să mă obișnuiesc cu ea”, afirmă Georgia.

Tânăra spune că la Suceava se simte ca acasă, oamenii sunt prietenoşi şi o tratează ca pe un membru al familiei lor. Eaîşi va încheia stagiul de voluntariat vineri.

De partea cealaltă, conducerea Grădiniţei „1, 2, 3” este foarte mulţumită de activitatea desfăşurată de Georgia la Suceava.

„Este foarte carismatică, are jocuri şi metode de învăţare inedite şi noi, iar copiii o îndrăgesc foarte mult”, a menţionat Niculina Niţă, directorul grădiniţei menţionate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O voluntară din Noua Zeelandă îi învaţă engleză pe micuţii unei grădiniţe din Suceava.
 Vizualizări articol: 2006 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
O voluntară din Noua Zeelandă îi învaţă engleză pe micuţii unei grădiniţe din Suceava5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei