Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 feb 2014 - Anul XIX, nr. 39 (5548)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Termen limită

Beneficiarii de ajutoare financiare de stat, avertizați să-şi plătească impozitele pentru a nu fi tăiaţi de la plăţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Beneficiarii de indemnizații pentru creșterea copilului, alocaţii pentru susţinerea familiei şi venit minim garantat sunt avertizaţi să-şi achite, cel târziu până pe 31 martie, impozitele restante pe anul trecut, în caz contrat urmând a li se suspenda drepturile pe care le încasează.

Anul trecut, aproape 3.500 de beneficiari din judeţul Suceava ai unor ajutoare financiare de stat au fost suspendaţi de la plată ca urmare a faptului că nu şi-au achitat taxele şi impozitele locale restante. Ulterior, după ce şi-au plătit impozitele restante, aceştia, cu foarte puţine excepţii, au reintrat în plata ajutoarelor de care beneficiau.

Mirela Florea, şef serviciu în cadrul Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţii Sociale (AJPIS) a precizat că, în conformitate cu actualele prevederi legale, beneficiarilor ajutoarelor amintite care nu-şi plătesc toate impozitele restante aferente lui 2013, până pe 31 martie 2014, li se suspendă plăţile începând cu 1 aprilie.

Dacă plăţile vor fi suspendate, plata se poate relua într-un termen de cinci luni de zile, dacă datoriile la impozite sunt achitateintegral. După cinci luni de zile, la 1 septembrie, se trece de la suspendarea ajutoarelor financiare la sistarea lor.

Mirela Florea a precizat că în momentul de faţă în judeţul Suceava sunt 4.626 de beneficiari de indemnizaţii de creştere a copilului, 6.691 de beneficiari de venit minim garantat, în timp ce 13.470 de familii încasează alocaţie de susţinere familială(n.r. o alocaţie suplimentară pentru familiile cu venituri mici).

Măsura vine în urma intrării în vigoare a OUG 124, din 27 decembrie 2011, care modifică şi completează actele normative care reglementează acordarea de beneficii de asistenţă socială. Prin aceastălegebeneficiarii de ajutoare de stat sunt obligaţi să-şi achite taxele şi impozitele locale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Beneficiarii de ajutoare financiare de stat, avertizați să-şi plătească impozitele pentru a nu fi tăiaţi de la plăţi.
 Vizualizări articol: 1335 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Beneficiarii de ajutoare financiare de stat, avertizați să-şi plătească impozitele pentru a nu fi tăiaţi de la plăţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei