Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 feb 2014 - Anul XIX, nr. 39 (5548)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Petiţii

Aproape jumătate dintre polițiștii din județ, reclamați în 2013 pentru abuzuri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape jumătate dintre poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava au fost reclamaţi în cursul anului trecut pentru diferite abuzuri.

Potrivit statisticilor, în 2013 au fost înregistrate nu mai puţin de 602 petiţii în cadrul cărora au fost reclamaţi 560 de poliţişti, din care 99 de ofiţeri şi 461 de agenţi de poliţie.

Redacţia Monitorului a făcut o cerere către Biroul de Presă al IPJ Suceava prin care a cerut date despre aceste reclamaţii, iar răspunsul a constat în câteva date seci, prezentate în câteva rânduri.

 „Din totalul petiţiilor, 283 au fost înaintate la unitățile de Parchet competente, iar 15 au fost înaintate DGA – Serviciul Teritorial Suceava”, ni se explică în răspunsul primit de la poliţia judeţeană, cu precizarea că în urma verificărilor efectuate s-au dispus 66 de atenţionări şi patru cercetări prealabile.

„Pe linia cercetărilor prealabile au fost înregistrate şapte cercetări, privind trei ofiţeri şi şapte agenţi de poliţie”, se mai arată în adresa primită de la IPJ Suceava.

Am solicitat încă de săptămâna trecută să ni se răspundă concret ce abateri au comis poliţiştii sancţionaţi, cum s-au concretizat cercetările prealabile şi, de asemenea, ce nereguli au vizat acestea, precum şi câte cadre sunt puse la dispoziţia unităţii (fiind trimise în judecată), însă răspunsul întârzie să apară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape jumătate dintre polițiștii din județ, reclamați în 2013 pentru abuzuri.
 Vizualizări articol: 4220 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 13 voturi
Aproape jumătate dintre polițiștii din județ, reclamați în 2013 pentru abuzuri5.0513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   RUSINICA!!! trimis de
(19 feb 2014, 12:30:35
Sambata seara un ofiter de politie urla la o angajata cfr in gara burdujeni!!!
Sunt niste specimene care fac de ras politia romana!
Oare astia nu dau teste psihologice???
Nu stiu decat sa foloseasca intimidarea si amenintaria!!!
2.   Aparaschivooo !!!! trimis de
(19 feb 2014, 16:01:11
mai desteptu ala DE VASILE APARASCHIVEI apropo unde scrie ca in momentul in care merg pe trotuar pe langa BICICLETA imi trebuie vesta reflectorizanta SI sa imi pui 250 de lei amenda !! ? la mamucata la HANTASTI purtai vesta cand mergeai la prasit ??
3.   Asa e toata tara, asta nivelul pe care l-am ales. trimis de
(19 feb 2014, 16:45:54
Astia erau buni de parlamentari. Din 4 cercetari prealabile au ajuns 10. Se poate si mai rau, ciocu` mic ca e grea cartea.
4.   Monitorului.. trimis de
(19 feb 2014, 20:11:26
Ai curaj,redactore..sau s a schimbat cu adevarat seful de la IPJ Suceava si s a miscat ceva -ceva si pe acolo...E normal ca jumatate din politistii judetului sa fie reclamati? Da e normal...intr o tara in care se respecta DEMOCRATIA---si nu intr o tara in care se respecta DICTATURA..ca la noi in Bucovina si mai jos...de ea... Un semn de intrebare trebea pus: de ce ? Nu s a pus..Mai raspundeti si la cate reclamatii s a raspuns corect cinstit sin legal? La nici 95% din ele ,afirm eu si sunt convinsa ca si ceilalti ,,reclamagii "..O mare bataie de joc de cetateanul roman...
5.   Comentariu trimis de
(19 feb 2014, 20:22:15
Orice ai fi reclamat ----nimic nu functiona...Ceilalti 5% sunt reclamatiile contra politistilor asteptati la cotitura de sefii lor care nu puteau pune hamul pe angajatii lor...stai sa vezi ca ti a facut reclamatie baba Florita di la Cucuietii din Deal si ai gresit...ceva ca asta...se pricopsea politistul cu dosar penal...se dadea pe brazda politistu? Buunn...in instanta se rezolva..ditamai judecatoarea( un ex: jud Bruma de la T C A Suceava verificati )da un verdict halucinant,cu o pedeapsa care nici nu era prevazuta in CP,in NCP si in nici un alt CP existent vreodata..Asa ca in prag de pensie,sa iesi cu fruntea sus din magistratura ,d na judecator!!!Si mai zgaraiati din cand in cand hartia revolutionara si patriotarda cu articole sperietoare --ai auzit vecina? au fost reclamati politistii di la noi din sat? SI ??? CUI II PASA?
6.   UN SFAT... trimis de
(19 feb 2014, 20:34:05
Vrei un reportaj valabil? Intreaba cetatenii..Hei,romane...! Ai avut o problema? Ai umblat ani intregi cu jalba in protap pe salile IPJ,MI , Tribunal,etc.,?Scrie ne si noua povestea...Nu cereti bani si protectie cand cetateanul vrea sa ti spuna pasul lui..nu selectati mereu in functie de personaje si decor...Fiti cinstiti, fiti valabili d lor redactori..ca voi sunteti formatori de opinii,atitudini...voi...Since ,sunt fericita ca am parasit tara asta ..sa nu mai aud de ea...trimiteti i pe domnii politisti in Anglia ,sa vada cu ochii lor un politist adevarat...in fata caruia te inchini...si toti ,absolut toti sunt asa,in alta tara ( poate aude si D l Alistar de la Politia Radauti---amintiti va d le comandant ca atunci cand l am facut excroc si mincinos pe un angajat al domniei tale -angajat care la un an a ajuns in instanta ptr fals si instigare la fals --mi ati spus ca in strainatate nu se permite sa jignim politistii...Aici sunt angajati si in functie politisti,care fac cinste uniformei si tarii lor..eu n am jignit,am spus adevarul...
7.   Textual dintr-o adresa trimis de
(19 feb 2014, 23:44:24
...semnata cu nerusinare de polizia(melitia) romaneasca ,,...va aducem la cunostinta ca in urma verificarilor noastre efectuate, spatiul ocupat in mod abuziv de catre SC ALADIN srl a fost eliberat,,.. In urma reclamatiei noastre un spaziu ocupat abuziv de catre sus numita societate un control din partea pol. (scz., militiei ) , control efectuat de Gheorghian (plt)-calau pe Burdujeni ne-au trimis aceasta comunicare. A doua zi iesind din bloc il vad pe gheorghian (cu minuscule) ca ii strangea mana fericit acestei specie de patron.Dupa am constatat ca a schimbat lacatul(cu unul mai mare) Este de prisos sa vorbiti de melitie Sunt niste lichele parazite(platite de noi)-si de altii in mod non oficial.Nu generalizez ,dar as putea sa scriu cel puti 10 exemple, traite de mine.Imaginativa la nivelul orasului-sau al judetului

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei