Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 feb 2014 - Anul XIX, nr. 34 (5543)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pentru anul şcolar 2014-2015

Prima etapă de înscriere pentru clasa pregătitoare va debuta în mai puţin de două săptămâni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a publicat calendarul şi metodologia de înscriere în învăţământul primar, pentru anul şcolar 2014-2015.

Potrivit documentului, înscrierile pentru clasa pregătitoare vor debuta pe 24 februarie, cu o lună mai devreme faţă de anul trecut. Până pe 14 martie, părinţii vor completa, online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor, cererile-tip de înscriere.

Înscrierea în clasa pregătitoare se va face la fel ca anul trecut, în doua etape. În prima fază trebuie să se înscrie atât copiii ai căror părinţi optează pentru şcoala de circumscripţie, cât şi cei care aleg o altă şcoală. Toți copiii ai căror părinți solicită înscrierea în clasa pregătitoare la școala de circumscripție vor fi înmatriculați la unitatea de învățământ solicitată. Pe locurile libere, se înscriu și, ulterior, se înmatriculează copiii care provin din alte circumscripții școlare.

Până la finele acestei săptămâni, Inspectoratul Şcolar al Judeţului (IŞJ) Suceava trebuie să publice circumscripţiile şcolare şi numărul de clase pregătitoare alocate pentru fiecare unitate de învăţământ din judeţ.

În acest an şcolar, în Suceava funcţionează 343 de clase pregătitoarea, cu un efectiv de 6.390 de elevi.

 

Tel-verde pentru Suceava

Sucevenii care doresc să afle mai multe informaţii despre organizarea clasei pregătitoare în anul şcolar 2014-2015, pot apela numărul de telefon gratuit 0 800 816 230. Totodată, aceştia pot accesa pagina electronică a MEN – www.edu.ro.

Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2014 inclusiv au obligația de a-şi înscrie copiii în clasa pregătitoare. Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2014 inclusiv pot să-și înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.

Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor se efectuează sub coordonarea Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Suceava în perioada 18 februarie - 12 martie 2014.

În perioada 19-28 februarie, în fiecare unitate de învăţământ cu clase pregătitoare va fi organizată „Ziua porţilor deschise”, zi în care părinţii, copiii şi alte persoane interesate pot vizita spaţiile dedicate activităţilor claselor pregătitoare şi pot purta discuţii cu personalul unităţii de învăţământ implicat în această activitate. Totodată, în acest interval, în şcoli vor avea loc întâlniri pentru informarea şi consilierea părinţilor copiilor din grădiniţă care vor fi cuprinşi, în anul şcolar 2014-2015, în învăţământul primar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prima etapă de înscriere pentru clasa pregătitoare va debuta în mai puţin de două săptămâni.
 Vizualizări articol: 1685 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prima etapă de înscriere pentru clasa pregătitoare va debuta în mai puţin de două săptămâni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei