Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 feb 2014 - Anul XIX, nr. 34 (5543)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În 2013

Aproape 2.000 de blatişti, suprataxaţi în tren în urma controalelor poliţiei cu inspectorii CFR

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 2.000 de călători fără bilet din trenuri au fost puşi să plătească suprataxe pe parcursul anului trecut, în cadrul acţiunilor de control organizate de Serviciul Judeţean al Poliţiei Transporturi Suceava împreună cu inspectorii de trafic de la CFR. Aşa rezultă din analiza de bilanţ efectuată de Serviciul Judeţean al Poliţiei Transporturi Suceava pe anul 2013, valoarea suprataxelor aplicate depăşind 30.000 de lei.

Important de precizat, aceste amenzi sunt doar cele rezultate în urma acţiunilor organizate de poliţie, în paralel echipele de control ale CFR având un grafic zilnic de control.

Comisarul şef Florin Catană, şeful poliţiştilor de la Serviciul Transporturi, a precizat că acţiunile de control au şi o importantă latură preventivă. De exemplu, în staţiile mai mici, la care nu sunt case de bilete, călătorii îşi cumpără biletele din tren, de la personalul de control, fără a achita suprataxe. Astfel de acţiuni au aşadar şi rolul de a descuraja călătoria cu „naşul”.

Poliţiştii nu au atribuţia efectivă de a aplica suprataxe, ei doar însoţind inspectorii de supracontrol ai CFR şi asigurând ordinea în garniturile de tren.

Trebuie amintit că de anul trecut şefii de tren şi conductorii au norme de încasări pentru fiecare relaţie pe care circulă, CFR Călători încercând să limiteze la maximum călătoriile fără bilet.

Pe parcursul anului trecut poliţiştii Serviciului Judeţean Transporturi au aplicat un total de 1.400 de amenzi, în valoare de aproximativ 230.000 de lei. Multe dintre acţiuni s-au organizat în colaborare cu lucrători de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava şi ai Jandarmeriei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 2.000 de blatişti, suprataxaţi în tren în urma controalelor poliţiei cu inspectorii CFR.
 Vizualizări articol: 2247 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aproape 2.000 de blatişti, suprataxaţi în tren în urma controalelor poliţiei cu inspectorii CFR5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei