Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 feb 2014 - Anul XIX, nr. 34 (5543)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

În evidenţele poliţiei

Mii de infractori nepedepsiţi. Peste 6.500 de dosare penale cu autori necunoscuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În fişetele poliţiştilor din judeţ sunt de ani de zile mii de dosare penale înregistrate cu autori necunoscuţi (AN), de la fapte de mare violenţă la tâlhării şi furturi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, subcomisarul Ionuţ Epureanu, la sfârşitul anului 2013 erau înregistrate nu mai puţin de 6.572 de dosare cu AN.

La începutul anului 2013, explică purtătorul de cuvânt, erau 6.461 de astfel de dosare penale, cărora li s-au adăugat pe parcursul anului alte 3.889.

Poliţiştii din judeţ au reuşit în cursul anului trecut să soluţioneze 3.778 de dosare, la finalul anului figurând în evidenţe 6.572 cu autori necunoscuţi.

„Cele mai multe lucrări cu AN au fost înregistrate şi soluţionate la nivelul Poliţiei municipiului Suceava şi în mediul rural arondat (1.293 înregistrate, 1.347 soluţionate) şi la nivelul Poliţiei municipiului Rădăuţi şi în mediul rural arondat (710 înregistrate, 688 soluţionate)”, a explicat subcomisarul Ionuţ Epureanu.

 

Criminali în libertate

Pe lista infracţiunilor de mare violenţă rămase cu autori necunoscuţi se numără şi două crime, una în municipiul Suceava, cealaltă la Milişăuţi.

Pe 12 septembrie 2008, o tânără de 27 de ani, Alina Corocăescu, a fost găsită moartă în apartamentul ei din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava. Fusese ucisă cu bestialitate, criminalul aplicându-i trei lovituri cu ranga în cap. Deşi crima s-a petrecut în mijlocul zilei, la parterul unui bloc de locuinţe de pe strada Gheorghe Doja, nu au existat martori care să fi văzut autorii ori măcar să fi auzit ceva.
O altă crimă terifiantă s-a petrecut în mai 2005, la Milişăuţi, când doi bătrâni, soţ şi soţie, au fost măcelăriţi cu zeci de lovituri de cuţit, bătuţi cu picioarele de la un scaun şi torturaţi. Mobilul dublului asasinat a fost jaful, iar autorii sunt şi astăzi în libertate.

 

Desfigurată, după un atac cu acid sulfuric în centrul municipiului Rădăuţi

Cu autori necunoscuţi a rămas şi dosarul femeii care a fost stropită cu acid sulfuric, în decembrie 2009, în plină zi, în centrul municipiului Rădăuţi, de un individ rămas neidentificat şi până în ziua de astăzi. Elena Bilibou, victima acelui îngrozitor eveniment, a rămas oarbă, cu chipul desfigurat.

Câţiva martori oculari ai atacului comis asupra Elenei Bilibou au susţinut că agresorul ar fi un tânăr de aproximativ 20 de ani, iar pe baza semnalmentelor oferite de aceştia, poliţiştii au întocmit şi un portret robot, însă fără succes.

Cu câteva zile înainte, rădăuţeanca trecuse printr-o altă experienţă traumatizantă, persoane necunoscute dându-i foc la Mercedes-ul parcat în faţa blocului în care locuieşte.

În incendiu, pe lângă maşina distrusă în proporţie de 60% (pagube estimate la 27.000 de lei), au fost afectate şi alte două maşini din parcare.

Indivizii care au pus incendiul au rămas şi ei neidentificaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mii de infractori nepedepsiţi. Peste 6.500 de dosare penale cu autori necunoscuţi.
 Vizualizări articol: 1677 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Mii de infractori nepedepsiţi. Peste 6.500 de dosare penale cu autori necunoscuţi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei