Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 feb 2014 - Anul XIX, nr. 25 (5534)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Situaţie limită

Gospodărie distrusă de un incendiu, după ce pompierii nu au putut urca un deal acoperit cu gheaţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un puternic incendiu a distrus mare parte din casa şi anexele unei gospodării din satul Părhăuţi, comuna Todireşti, focul fiind stins cu greutate din cauză că pompierii nu au putut ajunge cu autospecialele cu apă la locul dezastrului. Gospodăria se află pe un deal, iar drumul de acces, în pantă, era acoperit cu gheaţă, astfel că maşinile nu au putut urca. Intervenţia putea lua o turnură şi mai neplăcută, deoarece una din autospecialele pompierilor a alunecat şi a ieşit în decor, într-un şanţ, unde s-a răsturnat pe o parte.

 

Intervenţie de coşmar: autospecială răsturnată, dispozitiv din furtunuri pe 700 de metri şi viscol

Alarma de incendiu s-a dat sâmbătă seară, în jurul orei 18.20, la gospodăria Mariei Irimescu. La faţa locului au intervenit pompierii de la Detaşamentul Suceava, ajutaţi de Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Todireşti, cu patru autospeciale cu apă.

La sosirea pompierilor incendiul se manifesta la anexele gospodăreşti şi acoperişul casei, cu pericol de propagare la două locuinţe aflate în apropiere.

În momentul în care una din autospecialele încărcate cu apă, cu o greutate de 22 de tone, s-a răsturnat pe o parte, pompierii au realizat că nu au altă soluţie decât realizarea unui dispozitiv din furtunuri.

După cum a precizat plutonierul adjutant Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, „pompierii militari au realizat un dispozitiv pe o lungime de aproximativ 700 de metri şi s-a asigurat intervenţia pentru localizarea şi lichidarea incendiului în condiţii optime, dat fiind împrejurările extrem de dificile. Misiunea pompierilor s-a desfăşurat pe o perioadă de mai bine de cinci ore şi a fost extrem de dificilă, în condiţiile în care vântul bătea cu putere, iar temperaturile resimţite au fost mult mai scăzute din cauza viscolului”.

De precizat că autospeciala răsturnată nu a suferit avarii grave şi nici un lucrător ISU nu a avut de suferit de pe urma accidentului.

 

Incendiul a făcut pagube mari, însă a fost oprit înainte de a se extinde şi la alte două case

În urma incendiului au ars adăpostul de animale şi bucătăria de vară, construite în corp comun, un garaj pe 20 de mp, acoperişul casei pe 100 de mp, obiecte de uz casnic şi alte bunuri. Pompierii au reuşit să salveze parte din casa femeii, dar mai ales cele două case învecinate, care au fost la un moment dat în pericol.

„Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric deteriorat în urma acţiunii mecanice sau a condiţiilor atmosferice nefavorabile”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Mai trebuie spus că oamenii din Părhăuţi s-au declarat revoltaţi că nu s-a intervenit pe plan local pentru ca drumul în pantă să fie cât de cât circulabil. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gospodărie distrusă de un incendiu, după ce pompierii nu au putut urca un deal acoperit cu gheaţă.
 Vizualizări articol: 780 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Gospodărie distrusă de un incendiu, după ce pompierii nu au putut urca un deal acoperit cu gheaţă3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei