Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 feb 2014 - Anul XIX, nr. 25 (5534)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   15 imagini |   ø fişiere video

Învăţământ

Concursul judeţean „Numai poetul…”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La  Fălticeni a avut loc sâmbătă, 1 februarie 2014, cea de-a treia ediţie a Concursului judeţean „Numai poetul…”, competiţie organizată de Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea” Fălticeni, în parteneriat cu Muzeul de Artă „Ion Irimescu”.

La ediţia din acest an au participat opt şcoli gimnaziale din Brăieşti, Valea Glodului, Dolheştii Mici, Petia şi din municipiul Fălticeni (Şcolile Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza”, „Ioan Ciurea”, „Ion Irimescu” şi Colegiul Naţional „Nicu Gane”).

„Prin structura sa, concursul îi orientează pe elevi către lectura operei eminesciene, punând în valoare creativitatea copiilor. Secţiunile diferite oferă posibilitatea elevilor de a proba atât cunoştinţe bibliografice, cât şi valenţe artistice. Participarea este numeroasă, calitatea echipajelor este în creştere de la an la an, ceea ce face ca noi, profesorii, să ne bucurăm că opera eminesciană ajunge la sufletul elevilor”, ne-a declarat prof. Eleonora Bulboacă, inspector de specialitate în cadrul ISJ Suceava. 

 

Probe colective şi individuale

Concursul a avut un caracter interdisciplinar, cuprinzând diverse probe colective şi individuale: teoretice (15 de întrebări despre viaţa şi opera lui Mihai Eminescu, recunoașterea poeziilor din care a fost citată câte o strofă), de recitare, de creaţie literară (de alcătuit o strofă în care să fie incluse patru cuvinte alese de juriu din opera eminesciană: seara, iubire, cântec, lumină) şi proba plastică, în care concurenţii au avut de realizat un desen inspirat din versurile unei poezii scrise de Mihai Eminescu. Echipajul fiecărei şcoli a fost alcătuit din şase elevi: un elev din clasa a V-a, unul din clasa a VI-a, unul din clasa a VII-a şi unul din clasa a VIII-a, un elev recitator (din orice clasă gimnazială) şi un elev desenator tot din clasă gimnazială.

„Proiectul dedicat poetului Mihai Eminescu urmărește cultivarea interesului pentru lectură şi a plăcerii de a citi, dezvoltarea sensibilităţii estetice/artistice a elevilor, stimularea spiritului competitiv şi a lucrului în echipă”, ne-a declarat prof. Marius Pintilii, de la Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea” Fălticeni.

 

Rezultatele concursului

Membrii juriului au fost prof. Eleonora Bulboacă, inspector de limba şi literatura română, Teodora Moroşanu, muzeograf la Muzeul de Artă „Ion Irimescu” Fălticeni,  prof. Neculai Sturzu, reprezentant al Asociaţiei „Fălticeni Cultural” şi prof. Constantin Bogdan Feştilă, de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni.

La subsecţiunea colectivă „Cunoştinţe despre viaţa şi opera poetului Mihai Eminescu”, Premiul I a revenit Şcolii Gimnaziale Brăieşti, la subsecţiunea individuală „Recitare de poezie eminesciană (pe fundal muzical)”, Premiul I a fost obţinut de Brădăţan Ioana (Colegiul Naţional „Nicu Gane" Fălticeni) şi Pohoaţă Magdalena (Şcoala Gimnazială Brăieşti), iar la  subsecţiunea individuală „Opera lui Eminescu în imagini” (desen în creion), Premiul I  i-a revenit lui Todică Lucian (Şcoala Gimnazială  „Ioan Ciurea” Fălticeni) şi Larisei Lupu (Şcoala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Fălticeni).

Rezultatele de la secţiunea cu participare prin poştă (creaţie literară şi desen după poezia eminesciană) sunt postate pe site-ul proiectului: http://numaipoetul.webs.com. Premiile au fost asigurate de sponsorul principal al concursului, SC Simos Fălticeni.

Concursul propriu-zis a fost urmat de un program artistic, susţinut de elevi ai şcolilor participante.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul judeţean „Numai poetul…”.
 Vizualizări articol: 3059 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Concursul judeţean „Numai poetul…”5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei