Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 feb 2014 - Anul XIX, nr. 25 (5534)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Impozitul pe Sfântul Valentin

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Oricât am suci-o şi-am învârti-o, evenimentul central din buricul lunii februarie rămâne sărbătoarea Sfântului Valentin. Ziua Îndrăgostiţilor, cum scrie pe ambalajul în care am primit-o de gata, adusă din import. Sărbătoare de import, dar de la care e aproape imposibil să te abaţi, fără să cunoşti lagărul izolării sociale.

Am informaţii clare că din ce în ce mai mulţi bărbaţi urăsc ziua de 14 februarie. În secret o urăsc, bineînţeles. Pentru că o fi ea romantică, dar e în acelaşi timp şi excesiv de pragmatică, de vreme ce presupune un efort financiar care te seacă la buzunări. Ceea ce, în actualele condiţii de criză economică, este de-a dreptul împovărător.

Contextul calendaristic este şi el groaznic, deoarece Valy ăsta s-a înconjurat de-un brâu de surate sărbători, însoţite şi ele de cadouri obligatorii, de la care iarăşi este imposibil să te abaţi. Numai dacă începem să enumerăm toată gaşca din perioada iarnă-primăvară şi ne apucă jalea: sfântul Nicolae cu daruri în ghetuţele de mărimea 47, Crăciunul, deja pomenitul Sfânt Valentin, apoi analfabetul de Dragobete... Primăvara debutează şi ea cu 1 Martie, ţinut protector de mână de frăţiorul lui mai mare, 8 Martie... Apoi iepuraşul, care ne confundă portofelul cu un morcov mare şi gustos... Uf, dacă eşti bărbat, mai că-ţi vine să-ţi donezi testiculele unei organizaţii umanitare...

Dar eu altceva doresc să aduc în discuţie, nu lamentarea condiţiei masculine de astăzi. Cei aflaţi în libertate se descurcă ei cum pot. Dar ce fac marii amatori de sex frumos care acum se află la mititica? Ei, puşcăriaşii, cu cine aprind lumânărele parfumate de 14 februarie? Fenechiu, Vântu, Coman, Cătălin Voicu, Becali şi ceilalţi cu cine beau vin roşu? Cui spun ei uzatul, dar indispensabilul „te iubesc”?

Ce vreau să spun cu asta? Că sunt pe lume bucurii simple, de care e bine să profiţi când dormi în patul tău, fără teama că or să te salte mascaţii. Iar sărbătoarea de Sfântul Valentin, aşa uscătoare la portofel cum e, se numără printre ele.

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Impozitul pe Sfântul Valentin.
 Vizualizări articol: 1537 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Impozitul pe Sfântul Valentin4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei