Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 ian 2014 - Anul XIX, nr. 10 (5519)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rădăuţi

Primarul Olărean forţează mâna executanţilor modernizării reţelei de apă-canal din municipiu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La începutul lunii decembrie 2013, primăria rădăuţeană a amendat, cu aproape 750 de milioane de lei vechi, firma care execută lucrările de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canal din municipiu, cât şi pe operatorul unic al proiectului de reabilitare, firma ACET. Unul dintre termenii contractului pentru desfăşurarea acestor lucrări prevede aducerea la starea iniţială a drumurilor publice după reabilitarea sau extinderea reţelelor, însă executantul lucrărilor a ignorat această prevedere. Pentru că a trecut aproape o lună de la acel moment, perioadă în care nu s-a schimbat nimic, zilele trecute, la sediul administraţiei locale a avut loc o întrunire între părţile implicate în proiect, întrunire care a dus, în cele din urmă, la găsirea unei soluţii.

„Ca urmare a faptului că firma constructoare a proiectului, Pfeiffer, prin subcontractanţii săi, şi firma ACET nu au luat nicio măsură de reparare a drumurilor pe care s-au efecutat lucrări, a fost convocată o întâlnire cu toţi factorii de răspundere implicaţi. S-a luat hotărârea să se intervină, în primă fază, pe Calea Bucovinei, Piaţa Unirii, pe străzile 1 Mai şi Hanului, pentru înlăturarea surplusului de pământ de după lucrările de montare a conductelor, şi să acopere cu strat de piatră spartă în straturi de 25-30 de cm, apoi să se repare toate aceste lucrări, urmând să fie întreţinute până la turnarea stratului de asfalt. Vreau să specific că până nu vor face toate aceste reparaţii şi se va putea circula decent pe străzi, nu li se va mai permite să lucreze pe drumuri modernizate. În acelaşi timp vor continua lucrările pe străzile nemodernizate pentru aducerea la starea iniţială. Doresc să mai menţionez că asfaltul va fi turnat pe arterele de circulaţie imediat ce vremea va permite”, a declarat reprezentantul Direcţiei Tehnice din primărie, inginerul Igo Koffler.

 

Olărean: Nu mai admit nici un fel de compromis

Primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, este decis să nu mai tolereze nici o încălcare a condiţiilor de realizare a lucrărilor pentru modernizarea reţelei de apă - canal. „La începutul lui decembrie am aplicat nouă sancţiuni, mai exact opt pentru firma Pfeiffer şi una pentru ACET. Atunci au fost constatate nereguli în zona de nord a municipiului, mai exact pe străzile Pandurilor, Mihai Pitei, Alexandru Odobescu, Zorilor, la fel strada 1 Mai, apoi pe Calea Bucovinei, pe strada Hipodromului, Abatorului, precum şi în alte zone în care s-au desfăşurat lucrări. După întâlnirea de zilele trecute, am decis să nu mai admit nici un fel de compromis şi aştept ca executanţii lucrării să-şi respecte angajamentul”, a precizat Aurel Olărean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul Olărean forţează mâna executanţilor modernizării reţelei de apă-canal din municipiu.
 Vizualizări articol: 1971 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Primarul Olărean forţează mâna executanţilor modernizării reţelei de apă-canal din municipiu5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Corect ! trimis de
(16 ian 2014, 11:38:15
Daca o sa va tineti de cuvant d-le Primar o sa aveti mult respect din partea locuitorilor orasului Radauti . Am urmarit lucrarile pe str. Bucovinei si am observat ca au sapat canal au pus tuburi si au acoperit, ca peste cateva zile sa vie sa sape din nou acelasi canal si sa mai puna alte tuburi . Oare nu era mai economic si mai rapid sa faca lucrarea cu totul o singura data. Pacat de bani irositi si timp. O firma serioasa nu-si permite sa iroseasca timpul cu lucrari de doua ori in acelea-si locuri. La noi ca la nimenea ,, doi incarca trei descarca".
2.   Bravo. trimis de
(16 ian 2014, 12:04:37
Lungule ai de la cine invata.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei