Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 ian 2014 - Anul XIX, nr. 10 (5519)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Situaţie îngrijorătoare

Ion Lungu: „Dacă populaţia nu plăteşte, riscăm să fie blocată producerea energiei termice”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ritmul slab de încasare a contravalorii căldurii de care au beneficiat sucevenii racordaţi la sistemul centralizat ar putea duce la sistarea producerii acesteia.

Un semnal de alarmă în acest sens a fost tras ieri de primarul Sucevei, Ion Lungu.

„Vin cu o rugăminte la populaţie, să-şi plătească facturile la utilităţi, îndeosebi la încălzire, care reprezintă principalul consum, acum, pe timp de iarnă. Deşi facturile au fost mai mici, pentru că a fost mai cald decât iernile trecute, ritmul este unul nesatisfăcător. Dacă populaţia nu plăteşte, riscăm să fie blocată producerea energiei termice”, a declarat ieri Ion Lungu.

Edilul sucevean a spus că şi municipalitatea va face eforturi să plătească la Termica o parte din restanţele pe care le are la achitarea subvenţiei pentru căldura furnizată populaţiei, pentru ca aceasta, la rândul ei, să poată plăti producătorul de energie termică – Bioenergy – firma care gestionează noua centrală termică, privată.

„Deja se înregistrează facturi de plată la Bioenergy, undeva la două milioane de lei, pentru noiembrie”, a adăugat Lungu.

Pentru luna decembrie, valoarea de facturare a unei gigacalorii, de către Termica, este de 267,62 lei, cu TVA inclus şi reprezintă totalul costurilor de producţie, transport şi distribuţie. Din această sumă, populaţia plăteşte tot 185 de lei pe gigacalorie, iar diferenţa este subvenţionată de primărie.

Preţul unei gigacalorii ar fi fost mult mai mare, de 340,9 lei, dacă în decembrie nu ar fi fost respinsă în Consiliul Local majorarea de preţ pentru transport-distribuţie energie termică, solicitată de Termica pentru a acoperi costurile totale de prestare a acestui serviciu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ion Lungu: „Dacă populaţia nu plăteşte, riscăm să fie blocată producerea energiei termice”.
 Vizualizări articol: 1928 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Ion Lungu: „Dacă populaţia nu plăteşte, riscăm să fie blocată producerea energiei termice”3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Discriminare trimis de
(16 ian 2014, 15:02:16
Eu, platitor de impozite, fara datorii la primaria lu"mos cute, posesor de centrala termica pe gaz, de ce nu sunt subventionat de catre autoritati? Este necesar sa ma mut intr-un bloc al groazei ca sa beneficiez de un cat de mic avantaj? Aloooooo, primarul parlipcar, raspunde.
2.   Mare discriminare trimis de
(16 ian 2014, 18:58:56
De asemenea si eu platitor de impozite,fara datorii la primaria mosului cu interes doar personal,posesor de centrala termica pe gaz doresc falimentarea degraba si fara piedici a celui de al doilea cet deoarece nu suporta furaciunea prin punerea la plata a pierderilor termice de la subsolul imobilului pierderi ce logic ar trebui suportate de beneficiarii serviciilor de termoficare adica de cei ce au agentul furnizat de termica.Precizez ca scara scarii nu e tranzitata de coloane de incalzire ,uscatorul nu e incalzit si ap .in care locuiesc este la ultimul nivel.La reviziile curente ale EON la coloana de gaz ce tranziteaza casa scarii nu se factureza la toti locatarii ci numai cei ce sunt benefeciari de servicii EON gaz.De ce e marea magarie ca pe spinarea celor buni platnici care nu beneficiaza de serviciile de termoficare ei sa fie jumuliti de bani pentru supravetuirea cetului.Declar deschis sa intre in faliment sau sa faca contracte directe consumator -furnizor

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei