Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 ian 2014 - Anul XIX, nr. 8 (5517)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Taxe şi impozite

Start promiţător la colectarea dărilor locale pentru 2014 în Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Economistul Silviu Ursescu, şeful Serviciului Impozite şi Taxe din Primăria Rădăuţi, s-a arătat mulţumit după prima zi a campaniei pentru colectarea dărilor locale, campanie care a debutat ieri. „Mai bine de 250 decontribuabili rădăuţeni au achitat circa 55.000 de lei, ceea ce mă determină să afirm că este un start bun. Chiar dacă nivelul taxelor şi impozitelor locale a rămas acelaşi faţă de anul trecut, o parte dintre contribuabili vor constata că vor plăti taxe ceva mai mari sau mai mici. Aceste diferenţe vin de la modificarea softului de evidenţă informatizată a impozitelor şi taxelor locale. Mai exact, persoanele fizice care deţin clădiri cu o vechime mai mare de 30 de ani, respectiv de 50 de ani, vor beneficia de reduceri de 10, respectiv 20 la sută. Până acum softul vechi percepea reduceri pentru clădiri mai vechi de anul 1977 şi mai vechi de anul 1950, datorită unor prevederi legale anterioare. În acelaşi timp vor constata măriri ale impozitului pe clădiri persoanele fizice care deţin clădiri cu o suprafaţă peste 150 mp, persoane care, conform Codului Fiscal, trebuie să plătească 5 la sută în plus pentru fiecare fracţiune de 50 mp ce depăşeşte suprafaţa de 150 de mp. Cei care au nedumeriri vizavi de aceste modificări sunt invitaţi la primărie pentru a primi lămuriri din partea salariaţilornoştri”, a precizat Ursescu.

 

Primarul Olărean a achitat aproape 2.400 de lei, sumă ce reprezintă impozite pe clădiri şi teren

Economistul Silviu Ursescu a precizat că primarul municipiului, Aurel Olărean, a fost primul contribuabil care şi-a achitat dările locale pentru anul în curs. Ieri dimineaţă, chitanţa cu numărul 1/2014 a fost eliberată pe numele primarului rădăuţean, care a achitat 2.392 lei, sumă ce reprezintă impozite pe clădiri, teren şi auto.

„Am ţinut să fiu primul contribuabil rădăuţean care şi-a achitat integral taxele şi impozitele locale şi prin aceasta să dau un exemplu cetăţenilor din municipiu. E drept că trăim zile dificile pe fondul acestei crize care a lovit în toată lumea, dar sunt sigur că cetăţenii municipiului nostru se vor achita şi de această obligaţie, la fel cum au făcut şi până acum”, a precizat primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean. În primăria rădăuţeană este deschis zilnic un ghişeu pentru plata acestor taxe, iar în perioadele aglomerate se mai pune la dispoziţia contribuabililor încă un ghişeu. Programul de funcţionare al acestor ghişee este zilnic, de la orele 08.00 la 15.30.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Start promiţător la colectarea dărilor locale pentru 2014 în Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 1515 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Start promiţător la colectarea dărilor locale pentru 2014 în Rădăuţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei