Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 ian 2014 - Anul XIX, nr. 8 (5517)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulţumire

Ion Lungu: „Suceava a fost penalizată pe nedrept la repartizarea sumelor de echilibrare a bugetelor locale”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Repartizarea sumelor de  echilibrare a bugetelor locale pe 2014 de la Consiliul Judeţean a dat o grea lovitură municipiului reşedinţă de judeţ, Suceava primind  doar cu puţin mai mulţi bani decât o comună, în vreme ce oraşe cu o populaţie de trei sau chiar patru ori mai mică au primit chiar mai mult decât dublu.

„Suceava a fost penalizată pe nedrept la repartizarea sumelor de echilibrare a bugetelor locale”, a declarat ieri primarul Ion Lungu, care a adus mai multe argumente în acest sens.

Conform preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, unul dintre criteriile care au stat la baza repartizării fondurilor a fost cel legat de plata ratelor la Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor (SMID).

„Anul trecut, nu din rea-voinţă, nu s-a putut achita rata de participare la realizarea gropii ecologice, ci pentru că municipalitatea a avut de făcut un efort financiar deosebit, să plătească peste 370 de miliarde de lei vechi la Termica. Suma prezentată acolo ca restanţă, de aproape un milion de euro, cuprinde inclusiv rata pentru 2014, de care nici măcar nu am fost înştiinţaţi”, a precizat Ion Lungu.

Datoria Primăriei Suceava pe 2013 este de doar 1,97 milioane lei, dar factura respectivă nici nu a ajuns la primărie, încât nu avea cum să fie plătită, iar alte 2,27 milioane de lei, care au fost trecute ca datorie, reprezintă de fapt contribuţia pe care primăria ar trebui să o achite în cursul acestui an, dacă vor primi factura respectivă.

„Vom face tot posibilul ca în perioada următoare să achităm aceste cotizaţii pe care le avem la  proiectul de gestionare a deşeurilor la nivel judeţean, dar consider că judecata nu a fost corectă din partea Consiliului Judeţean. Anul trecut am plătit peste un milion de euro rata la proiectul <Utilităţi şi mediu>, în condiţiile în care localităţile premiate de CJ au primit bani de la bugetul de stat pentru a achita acele rate. Dacă am fi primit şi noi bani de la bugetul de stat pentru acele rate, am fi fost şi noi cu plata la zi la proiectul de realizare a gropii ecologice. Nu în ultimul rând, nu ar trebui uitat nici faptul că Primăria Suceava a pus la dispoziţie gratuit cele 22 de hectare de teren pe care se face groapa ecologică”, a adăugat edilul sucevean.

Municipiului reşedinţă de judeţ i-a fost alocataproape un milion de lei, aproape la fel ca oraşelor Siret şi Gura Humorului, dar mai puţin de jumătate din cât s-a alocat pentru Câmpulung Moldovenesc – 2,2 milioane de lei sau aproape jumătate din cât a fost alocat la Fălticeni - 1,8 milioane de lei.

În total, peste 37 de milioane de lei au fost împărţite de Consiliul Judeţean pentru echilibrarea bugetelor locale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ion Lungu: „Suceava a fost penalizată pe nedrept la repartizarea sumelor de echilibrare a bugetelor locale”.
 Vizualizări articol: 2135 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 5 voturi
Ion Lungu: „Suceava a fost penalizată pe nedrept la repartizarea sumelor de echilibrare a bugetelor locale”2.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   România bunului.. simţ? trimis de
(14 ian 2014, 11:54:08
Parcă aşa suna sloganul celor de la USL, nu? Trâmbiţau sus şi tare că ei nu vor face la fel cum au făcut cei din PDL şi cei de dinaintea lor, şi cei... de dinaintea lor şi tot aşa?
Eh, se vede clar că a fost doar blah, blah!
Şi în cazul de faţă exact asta au făcut cei din USL de la Consiliul Judeţean Suceava. Au favorizat pe faţă, financiar, oamenii lor!
Iar dl. Lungu nu a avut şi nu are ce face... decât să transmită electoratului cum stă treaba. Ceea ce a şi făcut.
2.   Sa tinem cu adevarat la Suceava !! trimis de
(14 ian 2014, 14:36:22
Dl Primar, normal este sa aveti periodic discutii, sa informati situatia municipiului daca asta este cutuma.
Nichifor sa actioneze pentru a fi cel putin la fel de eficient ca antecesorul sau, Flutur. Si sa nu uite ca niciodata nu s-au dat bani pentru Suceava, cum s-au dat in mandatul lui Flutur.

Sa tinem cu adevarat la Suceava si sa-l sprijinim pe cel ce a dovedit ca este capabil de a lasa ceva in urma.

Suceava, viitoarea capitala a Bucovinei, are mare nevoie de fonduri pentru dezvoltare....
2.1  RE: Sa tinem cu adevarat la Suceava !! trimis de
(14 ian 2014, 15:26:10
LAATULE,bati campii,ca de obicei...
2.2  RE: Sa tinem cu adevarat la Suceava !! trimis de
(14 ian 2014, 17:56:39
Nu-ti place, nu citi!
3.   Prietenii de la USL, huh? trimis de
(14 ian 2014, 15:51:15
Oare ce primar PDL defila pe scenă cu useliștii în campania electorală? Dl. lungu, cine altul? Acum primește ce merită: nimic.
4.   E logic trimis de
(14 ian 2014, 16:32:54
Ia vezi matele musiu Lungu cum iti bati joc de bani si faci niste  ☭ -uri de ar trebuii sa intri in pamant de rusine. Citeste OBIECTIV,unde gasest art cu Centrul Traditiilor, Cinemartograful, hardughia de la patinuar, etc.
5.   La ce sa va asteptati!? trimis de
(14 ian 2014, 20:28:53
Sunt USL!!! Alo! Ei impart ciolanul numai la aia care tin cu totul impotriva lui Basescu! Nu mai cred nimic din ce spun. Sunt absolut sigur ca ei mint si ne dau intentinat bani mai putini pentru ca in Suceava nu s-a furat cum s-a furat in alte locuri. Punct.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei