Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 ian 2014 - Anul XIX, nr. 8 (5517)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proiect

Bugetul Consiliului Judeţean pentru anul 2014 este estimat la aproape 100 de milioane de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bugetul propriu al Consiliului Judeţean Suceava pentru acest an este estimat la o sumă de 451,9 de milioane de lei, adică aproape 100 de milioane de euro. Potrivit proiectului care ar urma să fie aprobat în şedinţa deliberativului judeţean de la sfârşitul acestei luni, bugetul pentru anul 2014 ar uram să fie cu peste 140 de milioane de lei mai mare decât bugetul realizat în 2013, care a fost de 311,26 milioane de lei. Din proiectul de buget al Consiliului Judeţean Suceava pentru acest an reiese faptul că 68,9 milioane de lei provin din venituri proprii, 132,6 milioane de lei reprezintă sume defalcate din TVA, 68,9 milioane de lei sunt din subvenţii de la bugetul de stat, 2,9 milioane de lei reprezintă alte subvenţii primite de la administraţia centrală, iar 31,86 milioane de lei vor proveni din excedentul bugetar de la finele anului 2013 pentru finanţarea unor cheltuieli de dezvoltare. De remarcat faptul că o sumă de 146,6 milioane de lei (32,37 milioane de euro) este estimată a fi atrasă în cursul acestui an din finanţări de la Uniunea Europeană.

Potrivit proiectului de buget pentru acest an, suma cea mai mare, aproape 135 de milioane de lei, va fi alocată pentru capitolul „Protecţia mediului”. Din această sumă, cei mai mulţi bani vor fi alocaţi pentru proiectele cu finanţare europeană pentru protecţia mediului, respectiv 131,78 milioane de lei,  o parte consistentă din aceste fonduri urmând să fie alocate pentru proiectul prin care se construiesc cele două gropi ecologice noi.

De asemenea, pentru programul guvernamental „Laptele şi Cornul” va fi alocată o sumă de 19,3 milioane de lei, pentru învăţământul special – 37,2 milioane de lei, iar pentru proiectele cu finanţare externă nerambursabilă în domeniul culturii, printre care reabilitarea Cetăţii de Scaun a Sucevei şi a Muzeului Bucovinei, suma alocată de la bugetul Consiliului Judeţean Suceava ar urma să fie de 70,37 milioane de lei.

Consiliul Judeţean Suceava va mai aloca anul acesta o sumă de 8,12 milioane de lei pentru turism şi pentru proiectele cu finanţare externă din domeniul turismului, în timp ce pentru investiţii în drumuri şi poduri fondurile alocate de la bugetul propriu vor fi de 30 de milioane de lei. În proiectul de buget pentru anul 2014 mai este prevăzută o sumă de 1,62 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor de amenajare a parcului din faţa Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Acest spital va mai primi din partea Consiliului Judeţean o altă sumă de 1,7 milioane de lei.

Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean, în proiectul de buget pentru anul 2014 nu sunt incluse sumele care urmează să fie alocate din bugetele altor ministere, având în vedere că acestea nu au fost încă transmise administraţiei judeţene. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bugetul Consiliului Judeţean pentru anul 2014 este estimat la aproape 100 de milioane de euro.
 Vizualizări articol: 1624 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bugetul Consiliului Judeţean pentru anul 2014 este estimat la aproape 100 de milioane de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Investitii in turism trebuie mai mari trimis de
(14 ian 2014, 21:00:37
Dar cu cine sa vobesc? E USL normal ca vor pune toti banii pentru alegeri! Acolo se duc toti bani, ori acolo ori in portofelele lor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei