Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 ian 2014 - Anul XIX, nr. 8 (5517)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bilanţ

Vânătoarea la cerb, cea mai profitabilă pentru Direcţia Silvică Suceava în 2013

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acţiunile de vânătoare organizate anul trecut au adus Direcţiei Silvice Suceava venituri de 600.000 de lei. Aşa arată bilanţul prezentat de şeful instituţiei, Sorin Ciobanu. Peste 90% din aceste venituri au fost realizate din acţiunile de vânătoare cu străini. Mai exact, de la vânătorii străini, Direcţia Silvică a încasat 560.000 de lei, diferenţa de 40.000 de lei provenind de la vânătorii români. Vânătoarea la cerb a fost cea mai profitabilă, ea aducând aproape jumătate din venituri. Sorin Ciobanu a menţionat că Direcţia Silvică a mai obţinut venituri suplimentare de 500.000 de lei din valorificarea celor 18 tone de carne provenită de la vânatul recoltat şi a cantităţii de 16 tone de păstrăv. Bilanţul Direcţiei Silvice arată că în perioada ianuarie-decembrie 2013 s-au recoltat 101 exemplare de cerb comun masculi şi femele, 99 exemplare căprior masculi şi femele, 123 de mistreţi şi 180 de vulpi şi viezuri. 

„Activitatea în domeniul cinegetic a Direcţiei Silvice Suceava în anul 2013 a fost orientată în special pentru îndeplinirea programelor de gospodărire durabilă a celor 24 de fonduri cinegetice gestionate, realizarea cotelor de recoltă, asigurarea condiţiilor de hrană vânatului impuse de legislaţia în vigoare, demararea unui program de refacere şi reparare a construcţiilor vânătoreşti existente”, a declarat Sorin Ciobanu. Cele 24 de fonduri cinegetice gestionate pe bază de contracte însumează o suprafaţă de peste 314.000 de hectare, din care 226.000 de hectare de pădure.

Şeful Direcţiei Silvice a ţinut să sublinieze că anul trecut s-au reparat şi construit 13 observatoare, trei colibe şi bordeie, un depozit pentru hrana vânatului, 35 de hrănitori şi 62 sărării.

„Pentru asigurarea necesarului de hrană în condiţii optime s-a recoltat din poieni pentru vânat o cantitate de 215 tone de fân de pe o suprafaţă de 277 hectare şi s-au produs 90 tone de porumb din culturile agricole instalate în suprafeţele proprii. Suplimentar s-a mai achiziţionat, pentru iarna 2013-2014, 200 de tone de porumb, hrană granulată pentru mistreţ şi urs - 32,5 tone, cartofi-20 de tone şi mere căzătură-55 de tone. Această hrană complementară parte este pusă în teren, parte urmează a se distribui, funcţie de condiţiile de iarnă şi de ritmul de hrănire. De asemenea s-a mai administrat în teren 8 tone frunzare, 3,4 tone boaşcă şi 0,8 tone deşeuri abator”, a mai spus Ciobanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vânătoarea la cerb, cea mai profitabilă pentru Direcţia Silvică Suceava în 2013.
 Vizualizări articol: 1893 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.5 din 2 voturi
Vânătoarea la cerb, cea mai profitabilă pentru Direcţia Silvică Suceava în 20131.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei