Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 ian 2014 - Anul XIX, nr. 8 (5517)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Consultanţă gratuită

Produse de top, prezentate legumicultorilor suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Reprezentanţii a două firme de renume internaţional au ajuns zilele trecute în judeţul Suceava pentru le vorbi legumicultorilor despre ultimele noutăţi apărute pe această piaţă. A fost o discuţie interactivă, oamenii au adresat întrebări, iar specialiştii de la Ghesaf Bucureşti, care în România se ocupă cu comercializarea produselor realizate de firmele Sakata sau Semillas Fito, au venit cu soluţii şi variante pentru legumicultorii prezenţi la întâlnirea organizată la Căminul Cultural din Corocăieşti.

„Am adus nişte seminţe, nişte mostre, din gama noastră superioară, pentru vânătă, tomată, ardei şi varză. Sunt hibrizi consacraţi şi testaţi pe piaţă. Sunt produse care în alte zone au mers foarte bine şi sunt comerciale, au dat randament şi pe producţie, şi pe calitate, dar şi pe gust”, a declarat Teodor Popa, unul dintre inginerii veniţi să discute cu legumicultorii din zona Dumbrăveni-Vereşti.

Localnicii care se ocupă cu cultivarea legumelor au avut întrebări pentru cei doi specialişti, fiind interesaţi nu doar de preţul produselor, ci şi de alte aspecte, cum ar fi ciclul de producţie sau rotaţia culturilor.

„Produsele sunt de cea mai bună calitate, pornind de la turbă, seminţe, îngrăşăminte, folie pentru solar, absolut toate sunt de top”, a arătat Alex Moţ, celălalt reprezentant al firmei Ghesaf.

Întâlnirea de la Corocăieşti a fost posibilă ca urmare a implicării lui Vasile Mătrăşoaia, unul dintre cei mai cunoscuţi legumicultori din Bursuceni - Dumbrăveni. În baza relaţiei pe care o are cu reprezentanţii în România ai firmelor Sakata şi Semillas Fito, Vasile Mătrăşoaia a dorit să vină şi în sprijinul celorlalţi legumicultori din zonă. Iar cum colaborarea cu aceste firme a dat roade, Vasile Mătrăşoaia nu s-a sfiit să laude produsele celor două firme.

„Scopul acţiunii este popularizarea noutăţilor din domeniul legumicol, mai ales că până acum în zona noastră nu a fost nici o firmă atât de importantă ca să le spună oamenilor ce soiuri şi hibrizi noi au apărut pe piaţă. Le recomand să cumpere cu încredere, pentru că iese superproducţie, fără boli, fără nimic, sunt testate în Franţa, în Spania, inclusiv la noi în România”, a arătat Vasile Mătrăşoaia.

La aceeaşi întâlnire de la Corocăieşti a participat şi reprezentantul firmei Urbio, care se ocupă cu comercializarea panourilor solare fotovoltaice pentru energie electrică.

„Prin aceste celule fotovoltaice se poate asigura energia electrică pentru mulgătoare, pentru un televizor, dar şi pentru a putea încărca telefoanele mobile, care sunt necesare oriunde, chiar şi la o stână în vârf de munte”, a precizat Marius Turiceanu, reprezentantul celor de la Urbio.

O investiţie minimă în aceste panouri solare pentru o fermă de legume sau pentru o fermă de animale pleacă de la 1.500 de euro şi depinde de facilităţile pe care doreşte să le aibă beneficiarul.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Produse de top, prezentate legumicultorilor suceveni.
 Vizualizări articol: 2297 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Produse de top, prezentate legumicultorilor suceveni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei