Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 302 (5509)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De la l ianuarie 2014

Punctul de pensie creşte la suma de 790,7 lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pensionarii suceveni vor primi mai mulţi bani începând cu pensia aferentă lunii ianuarie 2014. Purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Pensii Suceava, Loredana Ciot, a anunţat că începând cu data de 1 ianuarie 2014, valoarea punctului de pensie este de 790,7 lei, iar indicele de corecţie prevăzut în Legea nr.263/2010 a bugetului asigurărilor  sociale de stat pe anul 2014 va fi de 1,07. De asemenea, câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2014 este de 2.298 lei, iar cota contribuției individuale de asigurări sociale este de 10,5%, indiferent de condiţiile de muncă. Pentru anul 2014, cotele de contribuţie de asigurări sociale se stabilesc la 31,3% pentru condiţii normale de muncă, la 36,3% pentru condiţii deosebite de muncă şi la  41,3% pentru condiţii speciale de muncă şi pentru alte condiţii. În acelaşi timp, potrivit prevederilor din Legea nr.263/2010, la stabilirea  plafonului maxim al bazei de calcul a contribuţiei de asigurări sociale se are în vedere valoarea corespunzătoare a de cinci ori  câştigul salarial mediu brut, respectiv 11.490 lei. Nu în ultimul rând, cuantumul îndemnizației pentru însoţitor, ce se acordă conform prevederilor din Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2014 pensionarilor încadraţi în gradul I de invaliditate, este de 633 lei.

Loredana Ciot a mai precizat că în sistemul public de pensii asigurarea este obligatorie, prin efectul legii, pentru  anumite  categorii de persoane şi facultativă pentru persoanele care doresc să-şi completeze venitul asigurat sau să realizeze stagiu de cotizare. În acest sens, nivelul minim al venitului lunar asigurat înscris în contractul de asigurare socială este de 804 lei, iar nivelul maxim este de 11.490 lei.

Loredana Ciot a mai explicat că începând cu data de 1 ianuarie 2014, potrivit prevederilor din Legea  nr. 340 / 2013, cuantumul ajutorului de deces va fi de 2.298 de lei, în cazul decesului asiguratului sau pensionarului, şi de 1.149 de lei în cazul decesului unui membru de familie al asiguratului sau al pensionarului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Punctul de pensie creşte la suma de 790,7 lei.
 Vizualizări articol: 5734 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Punctul de pensie creşte la suma de 790,7 lei4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 3 ian 2014, 11:19:18
Reaua credinţă ( altoită de prostie)
Va fi, (şi) în 2014, omniprezentă
Nu cred că mi se pare doar mie :
-românii, pt ţară, sunt în altă agendă

Alegeri, realegeri …pt “mân(t)uire”
Au mai fost, dar..astea,însă
Par a fi o bună( sau rea) vestire
Peste ţara noastră mult prea plânsă

Să-ncep cu sfârşitul: va fi prost!
Pentru unele alianţe, pentru români
Fiindcă,în final, imensul cost
Se va plăti cu mult sânge ( pe mâini)

Abureala intergalactică: vrem schimbare!
( pe model occidental-occipital )
Îi va folosi… ghici, cui, oare?!
Rsp: celui ce va fi mai brutal !!!

Se va descătuşa libidoul, va fi iureş
Ne vom îndoi de (ne)sinceritatea lor
Livada de cuvinte,iar, nu va da greş
( că-s fructe ce regalează orice bobor)

1.1  RE: * trimis de
( 3 ian 2014, 11:22:14
Îmi doresc sindromul: stres post-Băsescu
Vreau să râd plângând că nu mai e
Vine-n loc Udrea,Ponta, vreun alt –escu?!
Să vină, să vină… cât mai repede !!!

2014 : o redimensionare a balamucului
Cu cămătari ce-şi vor modifica dobânda
Vine cineva să pună capăt chinului ?!
Nu
Chinul,încă, nu şi-a desăvârşit izbânda

Sucul gastric al politicul ARDE
Presa va fi (şi e) doar un agent de umectare
Europa (ne) râde şi-aruncă petarde
Iar noi, ca proşti, scriem după dictare

Caut un Robin Hood să votez, există?
Avem un aşa candidat ( să ne caute pe noi) ?
Nu vreau nume sonore mânjite pe listă
VREAU SĂ GUST PACEA..PE TIMP DE RĂZBOI !!!

2.   ...de curaj trimis de
( 3 ian 2014, 21:02:49
"Popor ingrat"îţi meriţi soarta ?
Ei sunt de ani de zile,coloratura ce nu s-a schimbat,s-au schimbat doar personajele,la fel ca-n ordinul dat pentru rotaţia cadrelor.
Se afişa de către cineva listele cu întreprinderile dispărute din Suceava,din tot judeţul,ce păcat că nu-i trage nimeni la răspundere pe cei ce au fost în FPS.
Sunt şi acum ,acum consilieri sau manageri,sau preşedinţi de...
Noi ce vom aştepta,disperarea,alegeril ?Care ? Cu cine ? Pe cine ?
Întrebări ce nu-şi vor găsi răspunsul,amăgiri pentru pensionari cu bani de-o pâine-n plus.
Sisteme bancare ce-ţi iau din banii de îmormântări (ce i-ai depus la ei pentru siguranţă) iar la restituire suma ţi-e mai mică decât cea depusă.
Unde s-a mai văzut aşa ceva ?
Isărescu aşteaptă ales preşedinte iar sub conducerea lui sau devalizat băncile ,tunurile financiare date şi nerecuperate i-au mulţumit pe toţi cei care şi azi ne conduc.
3.   Ponta da cu o mana si ia cu doua maini trimis de
( 4 ian 2014, 21:25:26
În goana sa după venituri facile obținute la bugetul statului, guvernul Ponta este dispus să calce în picioare nu numai practica din ultimii ani, dar și legislația europeană. Directivele europene, a căror transpunere este obligatorie pentru statul român, precizează explicit modul în care sunt calculate accizele de către statele membre care încă nu au adoptat moneda euro.Si aici ma refer ca faptul ca pretul benzinei a crescut de la 1 ianuarie 2014.Cât timp cursul de schimb a fost favorabil execuției bugetare, executivul n-a avut nimic împotriva calculării nivelului accizelor în euro.Când cursul de schimb a devenit favorabil contribuabilului, lucrurile s-au schimbat brusc. Din 2014, guvernul a a renunțat la sistemul de calcul al accizei în euro șia optat pentru indexarea accizelor cu rata inflației. Astfel, în loc ca in 2014 contribuabilii să beneficieze de un efect favorabil, de 1,63%, al evoluției cursului de schimb ei vor fi nevoiți să achite bunuri accizabile (energie, tutun, alcool, etc) mai scumpe, ca urmare a indexării nivelului accizelor cu rata inflației (care se va situa probabil undeva la 4%).În rezumat, planul guvernului Ponta este extrem de simplu: majorăm taxele, alimentăm presiunile inflaționiste, după care indexam taxele cu noua rată a inflației majorată de propriile taxe, bugetul se umflă, populația sărăcește și nu știe de ce! În plus, vom beneficia anii viitori și de recalcularea PIB-ului ca urmare a modificării deflatorului cauzată de majorarea de taxe și indexarea acestora cu rata inflației!

4.   Mistocarelile lui Ponta trimis de
( 4 ian 2014, 21:48:12
*O fotografie care îi înfăţişa pe premier şi pe Regele Mihai I stând la masă fusese postată pe pagina de Facebook a lui Victor Ponta, în textul semnat de "Echipa VP" arătându-se că "premierul Victor Ponta a luat masa cu Majestatea Sa Regele Mihai I în cea de-a treia zi de Crăciun la palatul de la Săvârşin, reşedinţa regală unde familia regelui îşi petrece în mod tradiţional sărbătorile de iarna".Ulterior s-a afirmat ca Premierul a luat masa cu familia regală vineri la Săvârşin, însă Regele Mihai nu a participat.Fotografia de pe Facebook era din alt film.Putem spune ca "Minciuna n-a stat cu regele la masa".
5.   Mistocarelile lui Ponta trimis de
( 4 ian 2014, 22:06:19
*După ce nu l-a găsit pe Regele Mihai acasă si n-a luat masa cu el, Victor Ponta ca sa compenseze lovitura de imagine,a luat masa cu Ghita Ciobanul Primul.De fapt s-a constatat apoi ca Ponta n-a luat masa cu Ghita Ciobanul,a luat masa cu Daniel Constantin travestit in cioban.
*După fotografiile cu Regele Mihai și cu Ghiță Ciobanul, iată că și poza de la Sarmizegetusa Regia îi aduce ghinion premierului. Postând-o pe Facebook, acesta s-a dat de gol că a vizitat cetatea dacilor într-o perioadă în care era închisă pentru turiști.Informația este publicată pe blogul ei de ziarista Dollores Benezic, care a dorit să viziteze la rândul ei cetatea, în aceeași zi, dar nu a avut acces nici măcar în apropierea acesteia, mașina sa fiind întoarsă din drum de paznici la 4 km de ziduri. Conform programului oficial cetatea nu poate fi vizitată între lunile decembrie și februarie.Ziarista mentioneaza"Premierul a dovedit dacă mai era nevoie, că el nu fentează cozile de mașini de pe Valea Prahovei, ca Băsescu, ci confiscă cu totul un obiectiv istoric pe are voiau să-l vadă și alți turiști, doar pentru că el e premier și pentru el se încalcă orice regulă".

6.   Mistocarelile lui Ponta trimis de
( 4 ian 2014, 22:29:25
Pe Facebook a mai aparut o fotografie în care Ponta apare alături de un bătrânel misterios. Potrivit unor surse, acesta ar fi fost surprins de jandarmi la Sarmisegetusa, el neştiind că acolo este, iarna, o zonă zonă interzisă turistilor şi destinată exclusiv primului-ministru al României.În ciuda bătăii zdravene administrate, bătrânelul a continuat să susţină că-l cheamă Zamolxes şi are un mesaj de transmis către Ponta. Zamolxe i-a dezvaluit lui Ponta că românii o duc atât de prost fiindcă beau prea mult şi l-a sfătuit să le bage o taxă pe vin de să-i usture la ficaţi.
7.   Sa scumpim vartos trimis de
( 5 ian 2014, 11:46:25
A inceput de pe 1 ianuarie festivalul"Sa scumpim vartos"cu ansamblul Guvernul Ponta.
*Gazele pentru populaţie s-au scumpit cu 1% de la 1 ianuarie 2014, iar cele pentru industrie cu 2%.
*Benzina și motorina sunt mai scumpe chiar de la 1 ianuarie cu câte 9 bani pe litru.Asta datorita inventiei ilegale a lui Ponta de a modifica modul de calcul al accizei.Nu se mai calculeaza dupa cursul euro(care insemna o scadere de 1,68%)ci se indexeaza (majoraza)cu cat vor muschii premierului(4%)
*Noua taxa pe constructii speciale va duce cu siguranta la scumpiri si la energia electrica. Taxa, in valoare de 1,5% din valoarea constructiei, se aplica pe hidro- si termocentrale, transformatoare, sonde, drumuri, cai ferate, canale de irigatii, lacuri artificiale, cabluri electrice si de comunicatii si stalpii care le sustin.
*Poate cea mai inspaimantatoare majorare este insa cea a taxelor locale, fiindca nu are limite. Mai precis, Guvernul le-a dat deptul primariilor sa majoreze nelimitat impozitele pe case, terenuri si masini.

8.   Sa radem cu Ghita Ciobanul trimis de
( 5 ian 2014, 15:59:16
Ghiţă ciobanul le-a răspuns "pretinilor" care s-au supărat pe el ca a facut poze cu Ponta. "Dragi pretini care v-aţi supărat pe mine, io nu fac politică, la mine vine multă lume şi am poarta deschisă tuturor. Fac poze cu toate oile, dapăi cu oameniihappy
9.   Dezinformare...! trimis de
( 5 ian 2014, 16:47:52
De ce nu spuneti poporului ca pentru a lua un punct de pensie de 790,7 lei lunar, este obligatoriu un salar tarifar brut de 2298 lei lunar...??? Cate persoane din tara se pot lauda cu asa ceva...? cei care au lucrat cu salariul mediu pe economie (850 lei) la 65 de ani (cu stagiu de cotizare complet).......adunat cu un salar mediocru de pe timpul lui Ceausescu...la 34 ani vechime...vor primi in jur de 350-poate 400 lei... Asta sa explicati poporului...nu ca se mareste pensia ca se mareste salareiul cu 3%,,
Rusine...nu mai exista...intoxicatilor!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei