Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 302 (5509)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Performanță

Concursul de matematică „Valter Vasile Olaru”, ediţia a II-a, la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În a doua decadă a lunii decembrie, la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi s-a desfășurat ediția a II-a a concursului „Valter Vasile Olaru″, competiție organizată de catedra de matematică, sub coordonarea profesoarei Otilia Bumbu. Concursul a fost un bun prilej pentru elevii talentați în studiul disciplinelor matematice de la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi″ să îşi verifice propriile aptitudini și competențe.

La concurs s-au înscris și au participat 44 de elevi ai instituției, din clasele IX-XII, uniți de talentul deosebit și preocuparea constantă pentru domeniul matematicii. S-au remarcat prin rezultatele obținute următorii elevi: Oana Ștefan (clasa a IX-a A), pregătită de prof. Loredana Strugariu, Ioana Ceguș (clasa a X-a A), Alexandru Mutescu (clasa a XI-a A), Alin Mucea și Alexandru Vartolomei (clasa a XII-a A), coordonați de prof. Otilia Bumbu. Cel care a oferit diplomele și recompensele bănești din partea lui Valter Vasile Olaru a fost inginerul Ștefan Rotaru, membru al Societății pentru Cultura și Literatura Română în Bucovina (SCLRB), fost coleg de clasă și actual prieten și apropiat al universitarului bucureștean. Acesta a declarat că „dincolo de motivațiile intrinseci, studiul și performanța elevilor pot fi susținute și recompensate prin astfel de gesturi de generozitate neprețuită”.

 

Premii în valoare de 3.200 de lei, pentru elevii câştigători

Competiţia poartă numele profesorului universitar, doctor în științe matematice, Valter Vasile Olaru, reprezentant de marcă al promoției 1950, una dintre cele mai valoroase promoții ale Liceului „Eudoxiu Hurmuzachi”. După cum ne-a spus prof. Florin George Popovici, coordonator Comisie Promovare și Imagine Instituțională, „pe lângă calitățile intelectuale deosebite, concretizate în studii, cercetări și publicații de specialitate, profesorul universitar Valter Vasile Olaru manifestă preocuparea constantă de a încuraja tinerii colegiului rădăuțean să atingă performanța în studiul matematicii. Astfel se explică premiile consistente oferite celor mai buni dintre participanții la concurs, premii care anul acesta au fost în valoare totală de 3.200 de lei”.

Dincolo de dorința de a atrage elevii către un univers complex și fascinant, acordarea premiilor are, conform mărturisirilor profesorului universitar, temeiuri de ordin afectiv: amintirile deosebite pe care domnia sa le păstrează despre perioada studiilor liceale.

 

Performanța școlară, o prioritate pentru colegiul rădăuţean

Pe parcursul devenirii sale, profesorul universitar Valter Vasile Olaru a fost el însuși beneficiarul unui astfel de ajutor neprețuit pe care acum, peste ani, simte nevoia de a-l împărtăși, de a-l transmite generațiilor viitoare.

Profesoara Carmen Andronachi, director al Colegiului Național „Eudoxiu Hurmuzachi”, a declarat că preocuparea cadrelor didactice și a elevilor pentru performanța școlară constituie o prioritate în instituția pe care o coordonează. Totodată, a amintit mai mulţi elevi care s-au remarcat de-a lungul timpului în diferite domenii sau discipline, conferind astfel instituției un plus de valoare și purtând emblema școlii rădăuțene către marile centre universitare din țară și din străinătate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul de matematică „Valter Vasile Olaru”, ediţia a II-a, la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 3815 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Concursul de matematică „Valter Vasile Olaru”, ediţia a II-a, la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei