Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 302 (5509)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sancţiuni

Inspectorii de muncă le-au dat zeci de amenzi transportatorilor rutieri din judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câteva zeci de transportatori rutieri din judeţul Suceava au fost amendaţi de inspectorii de muncă în urma unor controale care s-au desfăşurat pe parcursul mai multor luni. Potrivit spuselor şefului Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, Romeo Butnariu, inspectorii acestei instituţii, împreună cu angajaţii Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, au desfăşurat în perioada august – decembrie 2013 o campanie privind respectarea de către transportatorii rutieri a prevederilor legale referitoare la încheierea şi executarea contractelor individuale de muncă, a timpului de muncă şi de odihnă a conducătorilor auto, respectiv a prevederilor legale privind securitatea şi sănătatea în muncă.

Romeo Butnariu a a declarat că inspectorii de muncă au efectuat 178 de controale pentru verificarea respectării prevederilor legale cu privire la relaţiile de muncă de către transportatorii de mărfuri şi persoane. În urma controalelor efectuate s-au aplicat 49 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor aplicate fiind de 81.100 de lei. Printre neregulile constatate la transportatorii rutieri se numără nepăstrarea registrului general de evidenţă a salariaţilor la sediul angajatorului, nerespectarea dispoziţiilor legale referitoare la obligaţia de a ţine evidenţa orelor de muncă prestate de salariat în concordanţă cu programul efectiv de lucru, lipsa dovezilor privind achitarea drepturilor salariale, lipsa dovezilor cu privire la acordarea concediului de odihnă, negarantarea la plată a salariului minim pe economie sau nerespectarea prevederilor legale privind repausul săptămânal.

Butnariu a mai spus că în această perioadă au fost efectuate şi controale la 12 angajatori la care a fost verificată îndeplinirea obligaţiilor legale cu privire la respectarea condiţiilor de securitate şi sănătate în muncă. În urma acestor controale au fost aplicate 31 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de 14.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inspectorii de muncă le-au dat zeci de amenzi transportatorilor rutieri din judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 2975 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Inspectorii de muncă le-au dat zeci de amenzi transportatorilor rutieri din judeţul Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei