Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 302 (5509)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Care sport românesc?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Dacă am reţinut eu corect ceea ce colegii din presa centrală, specialişti în statistici, au semnalat în mai multe rânduri, atunci anul 2013 a fost singurul din istoria sportului în care românii nu au câştigat nici o medalie mondială de aur la vreuna din disciplinele olimpice. Mi se pare normal, în spiritul vremurilor pe care le trăim (de fapt, cărora le supravieţuim) şi în care dezinteresul faţă de sport se străduieşte să nu fie cu nimic inferior dezinteresului pentru educaţie, sănătate, cultură. Dincolo de eterna explicaţie pentru toate domeniile amintite („nu sunt bani”!), poate că ar trebui amintit faptul că dacă statul ăsta (nu sărac, ci sărăcit programatic de toate guvernările, una mai penală decât cealaltă) n-are nici un interes să promoveze valorile din nici un domeniu, nici sponsori dispuşi să susţină performanţa nu se prea arată. Puţinii aşa-zişi „investitori” se găsesc mai ales în fotbal, însă „investiţiile” lor, ale unei imense majorităţi, nu înseamnă altceva decât o perpetuă spălare de bani, fără vreo intenţie de performanţă ori de depistare, susţinere şi promovare a tinerilor realmente talentaţi. Acestea sunt investiţii pe termen lung, chestie care nu interesează pe absolut nimeni, începând cu capii Mafiei de la Ligă şi FRF şi terminând cu panaramele de „Şcoli de fotbal”. Dovada e însăşi campioana României, care în competiţia paralelă de juniori din Champions' League a jucat cu o echipă de împrumut, fiindcă ea pur şi simplu nu are vreuna! Păi dacă în fotbal, unde se învârt bani grei, situaţia e catastrofală, ce naiba să mai aştepţi de la sporturi precum atletismul, canotajul, tenisul, în care trebuie investit din greu şi cu multe riscuri până să ajungi să contezi în lume? Aţi auzit ca vreunul din miliardarii grei de la noi să ia sub aripa-i vreun sportiv de perspectivă? Îmi vine să vomit când văd un barosan de teapa lui Ţiriac vorbind „adânc” şi „înţelept” despre Simona Halep, dar pe care nu s-a învrednicit vreodată să o sprijine măcar cu o rachetă sau o pereche de încălţări. Sportul românesc? O bătaie de joc generalizată.
La mulţi ani!
 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Care sport românesc?.
 Vizualizări articol: 3395 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Care sport românesc?5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei