Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 299 (5506)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Glasul meu cine-l ascultă?”

Interpreta Florentina Moldovan, din Mănăstirea Humorului, îşi lansează primul album cu muzică populară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Interpreta Florentina Moldovan, din comuna Mănăstirea Humorului, îşi lansează, pe 26 decembrie, primul album cu muzică populară, „Glasul meu cine-l ascultă?”, CD care conţine 14 piese, ale căror texte şi linie melodică aparţin profesoarei şi cunoscutei interprete de muzică populară Maria Macovei. Orchestraţia este realizată de Trifan Leancă şi Cristian Năstase. Lansarea CD-ului se va face în cadrul acţiunii „Serbările de iarnă”, organizată de Primăria comunei Mănăstirea Humorului. După cum ne-a spus tânăra interpretă Florentina Moldovan, „Serbările iernii vor debuta la ora 13:00, cu datini şi obiceiuri de iarnă, în centrul comunei, după care, în jurul orei 15:00, va fi lansat albumul <Glasul meu cine-l ascultă?>”.

 

Invitaţi

Prezentatoarea sărbătorii de la Mănăstirea Humorului va fi interpreta de muzică populară Gabriela Teişanu, consultant artistic - Artă populară la Centrul Cultural Bucovina. Florentina Moldovan a mai completat că la lansarea primului ei album, pe scena din centrul Mănăstirii Humorului vor interpreta piese populare şi îi vor încânta pe cei prezenţi invitaţii ei: Maria Macovei – invitat special, Alexandru Brădăţan, Ancuţa Corlăţan, Gabriela Teişanu, Dănuţ Onoiu, Luminiţa Croitoru, Petrică Lehaci, Camelia Ursache şi alţi invitaţi surpriză. La final, Florentina Moldovan va susţine un recital de muzică populară, piesa cea mai dragă sufletului ei fiind cea care dă şi numele albumului: „Glasul meu cine-l ascultă?”. Târziu, în noapte, un foc de artificii, o cană cu vin fiert sau ţuică fiartă, oferite de Primăria comunei Mănăstirea Humorului, vor încheia o zi specială de sărbătoare.

 

„La acest prim album am lucrat peste trei ani”

Deşi este absolventă de administraţie publică, facultate pe care a absolvit-o la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Florentina Moldovan vrea să facă o carieră în muzica populară. „Abia la sfârşitul liceului m-am gândit să mă apuc mai serios de muzică. Profesoara Maria Macovei mi-a spus că am voce, dar că trebuie şlefuită, trebuie multă muncă, multe ore de repetiţii, pentru ca, la final, să am un CD al meu, cu piese care mă reprezintă. La acest prim album am lucrat peste trei ani, dar nu îmi pare rău. A meritat efortul. CD-ul se găseşte la vânzare în magazinele de specialitate”, ne-a mai spus interpreta. Tânăra îi apreciază mult pe interpreții bucovineni Sofia Vicoveanca, Margareta Clipa, Laura Lavric, dar ar vrea să pătrundă în această lume a muzicii populare cu ceva personal, să înveţe de la fiecare, dar să se prezinte pe scenă, în faţa publicului, cu ceva original, doar al ei. În acest moment, tânăra colaborează cu mai multe tarafuri şi ansambluri locale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Interpreta Florentina Moldovan, din Mănăstirea Humorului, îşi lansează primul album cu muzică populară.
 Vizualizări articol: 3158 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Interpreta Florentina Moldovan, din Mănăstirea Humorului, îşi lansează primul album cu muzică populară5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei