Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 299 (5506)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Activităţi extracurriculare

,,Tradiţii şi obiceiuri de iarnă”, la Colegiul Tehnic ,,Samuil Isopescu” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În luna decembrie, la Colegiul Tehnic ,,Samuil Isopescu” Suceava s-au desfăşurat o serie de activităţi extracurriculare dedicate sărbătorilor de iarnă.

Luna decembrie a debutat cu pregătirea unor cadouri pentru copiii orfani, acţiune caritabilă la care au participat elevi şi profesori voluntari din cadrul colegiului. Aceştia au oferit cadourile copiilor instituţionalizaţi de la căminul de copii “Colţ-Alb” Suceava, cu ocazia Sfântului Nicolae. Cadrele didactice implicate în acest proiect sunt prof. Iustina Ciobanu, Irina Horga şi Simona Rebenciuc, ajutate de elevii voluntari ai claselor a XII-a C, a XI-a A şi a IX-a C.

A urmat acţiunea iniţiată de Consiliul Şcolar al Elevilor de amenajare a sălilor de clasă în vederea participării la concursul “Cea mai frumoasă clasă amenajată în spiritul Crăciunului”, desfăşurat pe 13 decembrie.

Concertul de colinde şi tradiţii specifice iernii a avut loc în cantina colegiului, în data de decembrie, evenimentul fiind derulat în cadrul proiectului intitulat ,,E vremea colindelor”.      

Programul de colinde a debutat cu grupuri de elevi invitaţi de la şcolile gimnaziale din Bosanci, Ipoteşti, Mitocu Dragomirnei, Şcheia şi Udeşti, invitaţi de către directorii Colegiului Tehnic ,,Samuil Isopescu”, prof. Amalia Popescu şi prof. Cristina Hapenciuc. Aceştia au pus în scenă un moment de colinde şi tradiţii specifice zonei, îndrumaţi de profesorii: Ştefania Amos, Mariana Rebenciuc, Gabriela Turcu, Ioan Boghian, Maria Alexandriuc şi Dumitru Iacob. Aceştia au răspuns invitaţiei ca urmare a parteneriatelor educaţionale încheiate de colegiul sucevean cu şcoli gimnaziale din judeţ.

De laColegiul Tehnic ,,Samuil Isopescu” au participat grupuri de colindători şi urători îndrumaţi de prof. Mera Teodor, Raluca Colţuneac, Cristina Vorniceanu, Ana Chibici, Ramona Chiricheş, Aurica Petrache şi Georgeta Hudici. Elevii colegiului au evoluat cu momente artistice alcătuite din câteva colinde tradiţionale româneşti, colinde în limbile franceză şi engleză, dansuri tradiţionale dedicate sărbătorilor de iarnă din zona Sucevei.

Potrivit directorului colegiului, prof. Amalia Popescu, “toate aceste activităţi reliefează implicarea activă a tuturor elevilor şi profesorilor pentru marcarea obiceiurilor de iarnă specifice zonei noastre şi dorinţa de a desfăşura şi alte activităţi creative”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ,,Tradiţii şi obiceiuri de iarnă”, la Colegiul Tehnic ,,Samuil Isopescu” Suceava.
 Vizualizări articol: 1840 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
,,Tradiţii şi obiceiuri de iarnă”, la Colegiul Tehnic ,,Samuil Isopescu” Suceava3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei