Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 251 (5458)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Condiţii civilizate

Investiţii de peste 1,5 milioane de euro în drumurile din Vicovu de Jos

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Drumurile din Vicovu de Jos au intrat într-un amplu program de modernizare, care presupune nu doar arterele de circulaţie din comună, ci şi cele pe care oamenii merg la muncile câmpului. Unul dintre cele mai ambiţioase proiecte de acest fel a demarat recent şi se derulează prin măsura 1.2.5. La finalizarea lucrărilor, oamenii din Vicovu de Jos vor avea la dispoziţie 7,6 km de drumuri de exploataţie agricolă asfaltate. Valoarea investiţiei este de un milion de euro, bani care vin de la Uniunea Europeană, data limită pentru finalizarea lucrărilor fiind septembrie 2014.

Agricultorii care merg să-şi lucreze terenurile vor avea la dispoziţie un drum asfaltat cu o lăţime de 4 metri, iar tronsoanele care au intrat deja în lucru sunt Valcani, Crivăţ, Cirişeni şi La Gruieţ.

„Este un proiect foarte important pentru comunitatea noastră, şi asta pentru că foarte mulţi locuitori din Vicovu de Jos au terenuri în zonele unde drumul va fi asfaltat, iar în acest fel vor avea parte de un acces mult mai facil. Lucrările au demarat deja şi se va continua în ritm susţinut atât timp cât vremea ne va permite. Pe anumite porţiuni s-au săpat deja rigole de scurgere a apei, iar în alte zone s-a aşezat un prim strat pregătitor pentru asfaltările programate anul viitor”, a explicat Constantin Mutescu, primarul din Vicovu de Jos.

 

Drumul comunal spre Remezău, betonat din fonduri proprii

O altă lucrare importantă este aproape de finalizare în Vicovu de Jos. Este vorba de modernizarea drumului comunal spre Remezău, lucrări care au început din 2010. Valoarea investiţiei în acest caz este de 2,5 milioane de lei (peste 500.000 de euro), iar totul s-a realizat din bugetul propriu al Primăriei Vicovu de Jos. La finalul acestui proiect va fi betonat drumul comunal spre Remezău pe o lungime de 3,7 km, în acest moment fiind aproape de finalizare un ultim tronson de 800 de metri.

„Este un efort considerabil din partea administraţiei locale, mai ales în această perioadă de criză economică, şi de aceea am ales să împărţim lucrările pentru o perioadă de 3 ani. Mă bucur că am reuşit să realizăm ceea ce ne-am propus şi sunt convins că la mijlocul lunii noiembrie a acestui an se va putea circula pe drum betonat pe întreaga porţiune de 3,7 km”, a arătat primarul Mutescu.

 

Drumul din jurul Şcolii Remezău, betonat cu bani proveniţi din sponsorizări

O atenţie aparte s-a acordat şi drumului care înconjoară Şcoala Remezău. Pentru a le permite copiilor să ajungă la cursuri în condiţii civilizate, banii obţinuţi din sponsorizări de către Primăria Vicovu de Jos au fost direcţionaţi către acest obiectiv.

Cu cei 100.000 de lei primiţi cu titlu de sponsorizări au demarat lucrările pentru betonarea a 600 de metri de drum comunal, în proiect fiind incluse şi rigole de scurgere a apei. Investiţia a început la mijlocul lui octombrie şi se va finaliza până pe 15 noiembrie anul acesta.

„Mă bucură faptul că am reuşit să demarăm lucrările de betonare la acest drum din jurul şcolii, şi vreau să spun că nu ne vom opri aici. Avem şi alte proiecte importante, iar finanţările europene, inclusiv prin Grupul de Acţiune Locală, vor constitui o prioritate pentru noi în perioada următoare”, a concluzionat Constantin Mutescu, primarul comunei Vicovu de Jos.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Investiţii de peste 1,5 milioane de euro în drumurile din Vicovu de Jos.
 Vizualizări articol: 2292 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Investiţii de peste 1,5 milioane de euro în drumurile din Vicovu de Jos0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei