Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 239 (5446)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Educaţie

Săptămâna Mondială a Spaţiului Cosmic a fost marcată şi la Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

120 de elevi de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni au participat, în cadrul Săptămânii Mondiale a Spaţiului Cosmic, organizată în perioada 4-10 octombrie, la un concurs de desene, postere şi machete.

Rezultatele muncii elevilor au fost evaluate în Sala Multimedia a colegiului, unde cei care au vizionat lucrările la cele două secţiuni, “Desene-postere” şi “Machete”, au rămas impresionaţi de ingeniozitatea şi talentul participanţilor.

“Participanţii au scos în evidenţă preocuparea pentru activităţile nonformale de învăţare a fizicii. Concursul s-a desfăşurat sub coordonarea profesorilor din cadrul Catedrei de fizică a colegiului, iar la ediţia din acest an a Săptămânii Mondiale a Spaţiului Cosmic, elevii noştri au demonstrat viziuni diferite de reprezentare a spaţiului cosmic, precum şi inventivitate în alegerea materialelor utilizate pentru confecţionarea produselor”, ne-a declarat profesoara Mihaela Jarcău.

Săptămâna Mondială a Spaţiului Cosmic are loc în fiecare an între 4-10 octombrie. Aceste date comemorează două evenimente marcante în istoria cuceririi spatiului: 4 octombrie 1957, când primul satelit artificial al Terrei, Sputnik 1, a fost lansat, şi 10 octombrie 1967, când a intrat în vigoare Tratatul asupra Spaţiului Cosmic – primul tratat internaţional în domeniul activităţilor spaţiale.

Săptămâna Mondială a Spaţiului Cosmic a fost declarată oficial de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite în 1999, fiind o sărbătoare internaţională a spaţiului şi mai ales a contribuţiilor pe care acesta le aduce în îmbunătăţirea vieţii pe Terra. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Săptămâna Mondială a Spaţiului Cosmic a fost marcată şi la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1113 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Săptămâna Mondială a Spaţiului Cosmic a fost marcată şi la Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei