Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 229 (5436)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La început de drum

Camera Agricolă Suceava şi-a găsit sediu în clădirea Staţiunii de Cercetare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Camera Agricolă Judeţeană Suceava, organizaţia fermierilor care a luat fiinţă după alegerile care s-au desfăşurat în judeţ la începutul lunii septembrie, şi-a găsit sediu în clădirea Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă de peste drum de Spitalul Judeţean.

Sorin Popescu, fostul prefect al Sucevei, ales preşedinte al Camerei Agricole Judeţene Suceava, a precizat că acest prim pas al găsirii unui sediu a fost rezolvat, iar în aceste zile se va realiza şi înregistrarea oficială a Camerei la Judecătorie.

„Pe termen scurt ne propunem să stabilim o strategie a fermierilor la nivel de judeţ. Mai exact să vedem ce creştem, ce cultivăm şi cum şi cui vindem ceea ce producem, pentru a avea rezultate cât mai bune”, a declarat Sorin Arcadie Popescu.

El a admis că mai sunt încă mulţi paşi de făcut pentru ca această Cameră Agricolă a fermierilor să ofere consultanţă specializată celor interesaţi, pentru a accesa mai uşor fonduri europene şi a acţiona în comun, pentru a avea mai mare succes pe piaţă.

„În următoarele luni obiectivul este de a aduce alături de noi cât mai mulţi membri şi de a stabili un program şi o strategie clară”, a spus Popescu.

Agricultorii care vor deveni membri ai Camerei Agricole Judeţene Suceava vor trebui să plătească o cotizaţie. Această cotizaţie va fi stabilită însă de Camera Agricolă Naţională, care se va constitui după ce se vor înfiinţa Camere Agricole în toate judeţele.

În viitor, Camera Agricolă Suceava ar urma să aibă personal specializat care să ofere sprijin concret agricultorilor care vor accepta să fie membri în această organizaţie a fermierilor.

Cei 24 de membri aleşi ai Camerei Agricole îl au ca preşedinte pe Sorin Popescu, care a candidat din partea Asociaţiei „Plaiul Bucovinei”, în timp ce vicepreşedinte a fost ales Mircea Nicolae Mîrza, de la categoria fermieri peste 35 de ani.

Au mai fost aleşi membri în comisia de conducere Ion Dionisie Blanari, de la Asociaţia „Plaiul Bucovinei”, Mihai Flutur, tot de la „Plaiul Bucovinei”, Dumitru Bodea, care a candidat la categoria „Învăţământ şi cercetare agricolă”, Leonard Ovidiu Ioachimescu, de la fermieri peste 35 de ani şi Vasile Pleşca, din partea Asociaţiei „Produs în Bucovina”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Camera Agricolă Suceava şi-a găsit sediu în clădirea Staţiunii de Cercetare.
 Vizualizări articol: 1490 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Camera Agricolă Suceava şi-a găsit sediu în clădirea Staţiunii de Cercetare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   V-au ales ? trimis de
( 2 oct 2013, 18:36:26
Va-ti zis: sa nu va scape nimic,ba mai mult banii de la apia,ceva, ceva si din cotizatii,apoi vanzari terenuri,arende,proiecte 123,324,421,etc.etc.toate sa fie controlate de voi "marii specialisti"al epopeelor socialiste.Pe langa faptul ca va-ti ales ca-n basme,mai si dati dovada de naivitate,ajutor reciproc si incomensurabila fatarnicie.Cine v-a ales ?Aceasta-i intrebarea.Toti avem dreptul la opinie,barem cu atat ne-am imbogatit si noi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei