Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 209 (5416)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Sute de oameni, prezenți la inaugurarea noului cămin cultural din Mitocu Dragomirnei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câteva sute de oameni au fost prezenți ieri, de Sfânta Maria, la inaugurarea noului cămin cultural al comunei Mitocu Dragomirnei. Îmbrăcați în straie de sărbătoare, pentru că ieri a fost și hramul comunei, sătenii au asistat la o slujbă de sfințire a noului obiectiv, oficiată de un sobor de preoți din localitate, iar în final la un spectacol oferit de Aurel Tămaș și formația sa, spectacol sponsorizat de deputatul PDL de Suceava Ioan Balan. De altfel, așa cum a declarat primarul comunei Mitocu Dragomirnei, Dănuț Solcan, fără implicarea directă a deputatului Ioan Balan noul cămin cultural nu s-ar fi putut realiza. Primarul a ținut să-i mulțumească pentru sprijinul acordat deputatului democrat-liberal, dar și fostului președinte al Consiliului Județean, actualul senator PDL Gheorghe Flutur, alături de care a tăiat panglica la noua investiție.

„După patru ani de muncă, am reușit să finalizăm această investiție. Locuitorii comunei se pot bucura de un spațiu adecvat dotat cu utilitățile necesare, cu instalație de sonorizare dintre cele mai performante, instrumente muzicale și costume populare. Fac apel la dumneavoastră să mă ajutați să reaprindem scânteia activității culturale în comuna noastră. Îmi pare rău că nu este aici și președintele Consiliului Județean. Aș fi vrut ca în numele locuitorilor să-l rog să țină cont că oamenii merită și ei instalații de apă și canalizare, să aibă încă o grădiniță, instalații de iluminat extinse și să aibă modernizat drumul Ițcani-Mihoveni”, a spus primarul Solcanu.

 

Balan: „Municipiul Suceava nu are o clădire de calitatea și mărimea acesteia”

Deputatul PDL Ioan Balan a felicitat autoritățile locale pentru realizarea noului cămin cultural, subliniind că municipiul Suceava nu are o astfel de investiție. ”Urez pentru început un sincer <la mulți ani>tuturor doamnelor și domnișoarelor care poartă numele Maria. Țin să le mulțumesc preoților care azi ne-au uns sufletul cu o slujbă frumoasă. Îi salut pe primarul comunei Adâncata, pe colegii mei, pe Brândușel Nichitean (nr. consilier județean PNL, de loc din Mitocu Dragomirnei). Suntem bucuroși că avem un eveniment de excepție, inaugurarea căminului cultural, care ar trebui să se numească de fapt Casă de Cultură. Vă spun că municipiul Suceava nu are o clădire de calitatea și mărimea acesteia și cred că e un lucru cu care cei din Mitoc trebuie să se mândrească. Trebuie să-i fiți recunoscători primarului, fostului și actualului viceprimar”, a spus Balan.

 

Investiția a costat aproape două milioane de lei

Președintele PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, i-a felicitat la rându-i pe cei din Mitoc pentru casă nouă și le-a transmis să folosească acest cămin cultural pentru a renaște folclorul și tradițiile. „Vă felicit pentru casă nouă. Aici nu e cămin cultural, e Casă de Cultură, o construcție modernă pe care o meritați. Vă doresc să folosiți acest cămin cultural și la nunți și la botezuri și la ședințe în care să primiți vești bune, dar să-l folosiți și la renașterea folclorului și a tradițiilor în Bucovina”, a spus Flutur. Trebuie spus că investiția a costat 1,96 de milioane de lei bani, de la bugetul local și de la bugetul Consiliului Județean. Pe lângă această sumă s-au mai cheltuit alte 178.000 de lei pentru dotarea căminului cultural, bani europeni atrași pe măsura 322. Căminul cultural dispune de o capacitate de 298 de locuri pe scaune și o sută în picioare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de oameni, prezenți la inaugurarea noului cămin cultural din Mitocu Dragomirnei.
 Vizualizări articol: 2272 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sute de oameni, prezenți la inaugurarea noului cămin cultural din Mitocu Dragomirnei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei