Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 209 (5416)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dezinteres total

Alegerile pentru Camera Agricolă Judeţeană, un eşec lamentabil

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alegerile pentru Camera Agricolă Judeţeană Suceava organizate în cursul zilei de ieri s-au dovedit un eşec total. Din cei 116.000 de oameni aşteptaţi la urne, doar câteva sute, potrivit estimărilor de aseară, de la ora 18.00, au catadicsit să-şi exprime opţiunea de vot. Dezinteresul crescătorilor de animale şi al fermierilor vizavi de structura de conducere a noului for care va gestiona activitatea agricolă din judeţ este cel puţin ciudat. Chiar dacă în presă au apărut informaţii despre aceste alegeri şi importanţa lor, foarte multe persoane cu drept de vot nu ştiau absolut nimic despre acest subiect.

La Primăria Suceava, acolo unde s-a organizat secţia de votare pentru municipiul Suceava, ieri, la orele 15.30, prezenţa la vot era liliputană. Mai exact, din cei 2.198 de oameni cu drept de vot se prezentaseră la urne doar 17, adică mai puţin de 1% dintre alegători. Până la închiderea urnelor, la ora 18.00, la Suceava au votat 106 persoane, adică exact 4,82% dintre cei care aveau acest drept.

Florin Sinescu, prefectul judeţului Suceava, a declarat că alegerile vor fi validate, indiferent de numărul celor care au votat. Nu există un prag electoral stabilit, astfel încât cel mai probabil o minoritate de 5-10% va decide soarta uneia dintre cele mai importante structuri în domeniul agricol.

„Direcţia Agricolă şi-a făcut treaba de informare a fermierilor, am discutat şi cu primarii pe marginea acestor alegeri şi mi-e greu să spun unde s-a produs acest scurtcircuit şi s-a ajuns la acest absenteism. Totul s-a făcut legal, iar partea bună este că s-a constituit această structură care are personalitate juridică şi poate derula activităţi în sprijinul fermierilor din judeţ”, a spus prefectul Florin Sinescu.

Directorul Direcţiei Agricole Suceava, Vasile Schipor, s-a arătat şi el surprins de lipsa de interes din partea fermierilor pentru alegerile de ieri.

„Mobilizarea candidaţilor a fost foarte slabă, iar aceştia practic nu şi-au făcut simţită prezenţa în teritoriu pentru a-şi chema la urne susţinătorii. Ce a ţinut de noi am realizat, dar se pare că organizarea fermierilor lasă de dorit”, a arătat Vasile Schipor.

Cei care s-au ocupat de organizarea acestor alegeri speră ca până astăzi după-amiază să aibă şi rezultatele finale, pentru a le putea înmâna atestatele celor 25 de persoane care vor conduce Camera Agricolă Judeţeană Suceava pentru următorul an.

Pasul următor al acestui scrutin este validarea alegerilor de Judecătoria Suceava. Mandatul celor 25 de persoane este de un an, iar la finalul acestei perioade vor fi organizate noi alegeri, de această dată pentru un interval de patru ani. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alegerile pentru Camera Agricolă Judeţeană, un eşec lamentabil.
 Vizualizări articol: 2305 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alegerile pentru Camera Agricolă Judeţeană, un eşec lamentabil0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Coment trimis de
( 9 sep 2013, 12:19:01
Posibil ca aceia ce au luat suventii "de melearde"sa fi uitat de agricultura d-le Schipor,sau poate banii au fost investiti in alte scopuri ? Cert este ca au votat comisiile iar restul s-au hramuit cum au putut.
2.   RUSINE trimis de
( 9 sep 2013, 12:19:43
Alooo PSD puneti in functie si cu 5-10% din votanti? DE CE NU S-A ANUNTAT PO ☭ TIA DE LA COMUNE CA SE FAC ALEGERI PT. AGRICULTURA? SPERATI SA CASTIGATI SI ALEGERILE EUROPARLAMENTARE,PREZIDENTIALE SI LOCALE TOT CU 5-10%? doamne ajuta asa sa fie.
3.   Apropo de agricultura trimis de
( 9 sep 2013, 14:29:35
cam asta e nivelul de coeziune in judet, fiecare pentru el, pe principiul decat sa ne mearga noua bine mai bine iti marge tie rau ca eu ma descurc si ma bucur si de necazul tau. de aia avem si 0 barat la fonduri europene atrase, de aia avem agricultura ca pe vremea dacilor 0 productie si multe marketuri.
oricum dupa acest event este clar ca trebuie schimbata stema judetului, aia cu boul cu limba scoasa ne reprezinta.
4.   Comentariu trimis de
( 9 sep 2013, 16:32:19
Pai oamenii nu au nevoie de structuri stufoase la conducere care sa le suga euroi si leii , ci lucratori la ferme , negocierile si personal le pot face . STIE SI POATE PRODUCE POATE SA SI DESFACA .
5.   Comentariu trimis de
(10 sep 2013, 09:40:30
Taranii nu mai vor sa i voteze pe nici unul... reprezinta clar protestul lor fata de autoritati..cu ce i a ajutat directia agricola? Fonduri europene? Cine are acces? tot alesii politic si rudele lor...dau subventii? EI sau UE? subventiile reprezinta pretul ptr tacerea noastra ...ne am vandut pietele de desfacere..ca n aveam nevoie de subventiile lor daca taranul roman avea unde sa si vanda produsele...au adus pe hartie pesta porcina, gripa aviara, maine vor aduce nitriti, nitrati ....si gata AGRICULTURA Romaniei... dar structurile de conducere trebe... ca au fonduri europene si i tin in scaune batuti in scaune...O MARE IPOCRIZIE>>>>
Doamne ajuta , la viitoarele alegeri de orice culoare ar fi sa nu mai mearga nimeni..
Sa se aleaga intre ei...
6.   Comentariu trimis de
(10 sep 2013, 09:44:46
TRambiteaza ::FONdurI EUROPENE..cate refuza? ... de ce naiba mai pun oamenii pe drumuri? cheltuie bani pe proiecte, sa aiba consultantii,( copiii lor cu studii la Spiru ..)loc de munca si venituri, apoi iti refuza...de parca nu pot din start sa evalueze cererea si sa spuna taranului ce sanse are...Si sa i alegem..si ce daca nu i am ales?
n au validat alegerile?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei