Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 208 (5415)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

A căzut

Suspect de contrabandă cu ţigări, reţinut după trei săptămâni de căutări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr de numai 18 ani, căutat de poliţişti şi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava de trei săptămâni, a fost prins în cursul zilei de joi. Cristi Maftean, zis „Cârjă”, din Marginea, este acuzat că s-a asociat cu alte persoane împreună cu care a pus pe picioare o reţea de trafic de ţigări de contrabandă. Tânărul a fost reţinut joi pentru o perioadă de 24 de ore, iar ieri a ajuns în faţa judecătorilor de la Tribunalul Suceava. După ce au analizat propunerea procurorilor DIICOT Suceava, magistraţii au dispus emiterea unui mandat de arestare pentru o perioadă de 29 de zile. Soluţia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Suceava.

Potrivit anchetatorilor, „Cârjă” i-a ajutat pe inculpaţii Ionel Curea, zis „Ion”, şi Mihai Gheorghe Halip, zis „Ghiţă”, să introducă ilegal în ţară, peste frontiera verde adiacentă localităţii Frătăuţii Noi, 24.410 pachete de ţigări de diferite mărci. Rolul lui Cristi Maftean a fost acela de a asigura traseul din zona de frontieră. În momentul în care poliţiştii de frontieră i-au prins pe Curea şi Halip în flagrant, „Cârjă” a fugit de la locul faptei şi a fost prins abia joi.

 

Patru, în arest, poliţistul de frontieră, în libertate

În acest dosar au mai fost arestate alte patru persoane. Este vorba de poliţistul de frontieră Mihai Gabriel Fodor, de 33 de ani, din Bursuceni - Vereşti, care a stat în arest doar câteva zile. Pe 16 august, Tribunalul Suceava a dispus arestarea sa pentru 29 de zile, dar pe 23 august, Curtea de Apel Suceava a schimbat soluţia şi i-a impus interdicţia de a părăsi ţara.

Aşa se face că în acest moment, în spatele gratiilor se mai află Gabriel Constantin Olinici, de 35 de ani, din Rădăuţi, fost poliţist de frontieră şi cumătru cu Fodor, respectiv Ionel Curea şi Gheorghe Mihai Halip.

Arestările au avut loc în urma mai multor percheziţii şi în baza unor mandate de aducere, puse în aplicare la mijlocul lunii trecute.

 

Care sunt acuzaţiile procurorilor DIICOT Suceava

Afacerile cu ţigări de contrabandă au fost demarate de această grupare în aprilie 2013, în zona de frontieră adiacentă localităţilor Frătăuţii Noi – Climăuţi, judeţul Suceava.

Reţeaua, susţin procurorii DIICOT, a fost constituită din cetăţeanul ucrainean Vasyl Paskar, împreună cu cetăţenii români Ionel Curea, Gheorghe Mihai Halip şi Cristi Maftean, iar în scurt timp au aderat şi alţi membri.

„De la începutul existenţei sale, respectiv luna aprilie 2013, şi până în prezent, gruparea infracţională a reuşit performanţa de a desfăşura, într-un timp relativ scurt, o activitate infracţională deosebit de productivă, extrem de bine organizată, inculpaţii demonstrând că au făcut o adevărată profesie, generatoare de venituri substanţiale, din activităţile de contrabandă”, au susţinut procurorii DIICOT în faţa judecătorilor.

Ţigările de contrabandă erau cumpărate de mai multe persoane, dintre care anchetatorii au vorbit despre o anume Simona Codreanu, respectiv un individ pe nume Blenduş Giurgiuveanu.

Conform unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, structură care a avut un rol important în monitorizarea acestei grupări infracţionale, liderii grupării l-au recrutat şi pe Gabriel Constantin Olinici, fost agent la Sectorul Poliţiei de Frontieră Brodina, care a intermediat legătura cu Mihai Gabriel Fodor, poliţist de frontieră.

„Acesta din urmă avea rolul de a furniza informaţii legate de momentul oportun pentru săvârşirea faptelor de contrabandă, funcţie de misiunile desfăşurate de poliţia de frontieră în zona vizată, informaţii la care avea acces prin intermediul colegilor, deşi se afla în concediu de paternitate”, mai arată procurorii DIICOT Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suspect de contrabandă cu ţigări, reţinut după trei săptămâni de căutări.
 Vizualizări articol: 4983 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 5 voturi
Suspect de contrabandă cu ţigări, reţinut după trei săptămâni de căutări3.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei