Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 208 (5415)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cumplit

Un bărbat a ars ca o torţă în propria casă, după o explozie de la o acumulare de gaze

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un bărbat în vârstă de 44 de ani din oraşul Gura Humorului a ajuns în stare critică la spital, cu arsuri pe mai bine de 80% din suprafaţa corpului, după o cumplită explozie produsă în casa acestuia. Explozia, urmată de incendiu, s-a produs în plină noapte, bărbatul, care se afla singur în casă, fiind cuprins de flăcări. Au urmat scene de coşmar pentru mama sa, care se afla într-o locuinţă anexă, şi care şi-a văzut fiul arzând ca o torţă şi a aruncat o găleată de apă peste el. Revoltător în acest caz este că explozia pare a se fi produs din cauza unei avarii la o conductă de caz, produsă în timpul unor lucrări de canalizare.

 

Mama victimei: „Băiatul a ieşit arzând ca o torţă, am zvârlit o găleată de apă pe el”

Explozia urmată de incendiu s-a produs în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 3.00, pe strada Livada Poştei din Gura Humorului. În interior se afla proprietarul, Gheorghe Tamba, în vârstă de 44 de ani.

Mama acestuia, Maria Tamba, a relatat imaginea de coşmar pe care a avut-o în faţă când a fost trezită de explozie.

„S-a zdruncinat totul din temelii. Băiatul a ieşit arzând ca o torţă, am zvârlit o găleată de apă pe el. A fugit în grădină, în iarbă, de acolo l-a luat salvarea”.

La faţa locului au intervenit pompieri de la Garda de Intervenţie Gura Humorului, care însă nu au mai avut de salvat mare lucru. Explozia a distrus locuinţa bărbatului, cu tot cu bunurile din interior. Bucăţi din tencuiala pereţilor sau din mobilier au fost aruncate de suflul exploziei până în grădina gospodăriei.

 

Bărbatul are arsuri pe 80-90% din corp şi şanse mici de supravieţuire 

Bărbatul în vârstă de 44 de ani a fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat la Spitalul Judeţean Suceava. De aici, în scurt timp, a fost preluat de un elicopter SMURD şi transportat la Spitalul Clinic de Urgenţă, Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri Bucureşti (Spitalul de Arşi) din Capitală. Din păcate, starea de sănătate a bărbatului este critică.

Medicul Liviu Cîrlan, şeful Unităţii de Primire Urgenţe Suceava, a precizat că pacientul are arsuri de gradul II, III şi IV pe 80-90% din suprafaţa corpului, inclusiv căile respiratorii superioare fiind afectate.

„Pacientul a fost intubat şi transferat la Spitalul de Arşi cu o stare general intens alterată”, a declarat medicul urgentist.

 

Localnicii reclamă că au sesizat un puternic miros de gaz metan de două zile 

Mama bărbatului surprins de explozie, dar şi mai mulţi vecini au relatat că în zonă a lucrat o firmă care efectuează lucrări la reţeaua de canalizare. Muncitorii firmei au avariat la un moment dat o conductă de gaz, iar de două zile în zonă a mirosit puternic a gaz. De altfel, firma E.ON Gaz ar fi fost sesizată de avarie şi a intervenit în zonă, spun oamenii.

„S-a constatat că în zonă se efectuează lucrări de săpături de către o firmă, pentru reţeaua de canalizare, în imediata vecinătate a conductelor de gaz, lucrări ce este posibil să fi dus la avarierea sistemului de distribuţie a gazelor naturale”, au precizat oficialii E. ON Gaz Distribuţie într-un comunicat de presă.

Lucrarea la reţeaua de canalizare din Gura Humorului este executată de firma ACI din Cluj-Napoca. 

 

Poliţia trebuie să stabilească cine este vinovat pentru cumplita explozie în care a căzut victimă un om nevinovat

Din informaţiile pe care le avem, în timpul lucrărilor la reţeaua de canalizare, un mal de pământ a cedat şi s-a prăbuşit peste un branşament de gaz. Cel mai probabil s-a produs o fisură şi s-au acumulat scăpări de gaze.

Reprezentanţii E. ON nu au făcut însă nici o referire la acuzaţiile oamenilor, cum că au fost sesizaţi de problemă şi au ajuns în zonă, anterior producerii exploziei.

Contactat telefonic, Corneliu Zaiţ, de la Departamentul Comunicare al E. ON Gaz, urma să aducă lămuriri cu privire la acest aspect, însă nu a mai revenit cu informaţii până aseară, la închiderea ediţiei.  

Poliţia a demarat o anchetă în acest caz pentru a stabili împrejurările în care s-a produs explozia şi cine se face vinovat de acest cumplit accident. Rămâne de văzut cine va fi pus sub acuzare pentru această teribilă explozie în care, dacă se confirmă această variantă, a căzut victimă un om total nevinovat.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bărbat a ars ca o torţă în propria casă, după o explozie de la o acumulare de gaze.
 Vizualizări articol: 2537 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un bărbat a ars ca o torţă în propria casă, după o explozie de la o acumulare de gaze0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei