Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 208 (5415)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie importantă

Asociaţia „Plaiul Bucovinei” acordă sprijin crescătorilor de animale care doresc să obţină subvenţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru a veni în sprijinul crescătorilor de animale din judeţ, Asociaţia „Plaiul Bucovinei” Suceava a anunţat că îi va sprijini pe toţi proprietarii care îşi vor depune dosare la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) în vederea obţinerii subvenţiilor. Vasile Blănari, preşedintele acestei asociaţii, a declarat că toţi proprietarii de animale vor avea facilităţi nu doar în ceea ce priveşte consultanţa, ci se vor acorda şi o serie de reduceri băneşti membrilor Asociaţiei „Plaiul Bucovinei”.

„Păşunatul a fost şi este una din problemele ridicate de-a lungul timpului şi pe care ne-am străduit să o rezolvăm, deşi nu întotdeauna a fost aşa de simplu. Informarea crescătorilor în termen util despre facilităţile acordate de statul român este o altă activitate pe care o prestăm zi de zi în sprijinul membrilor asociaţiei. Este foarte important ca oamenii să ştie ce drepturi au şi cum pot accesa fondurile europene, extrem de importante în actualele condiţii economice”, a declarat Vasile Blănari, preşedintele Asociaţiei „Plaiul Bucovinei” Suceava.

Crotaliile, obligatorii pentru înregistrarea animalelor, au reprezentat o altă preocupare a conducerii acestei asociaţii.

„Suntem furnizori secundari de crotalii, autorizaţi de Direcţia Sanitar Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, iar membrii noştri le-au putut achiziţiona la un preţ mai mic faţă de cele practicate de alţi furnizori. Pe viitor, ne dorim să diversificăm tipul crotaliilor pe care le punem la dispoziţia crescătorilor de animale, pentru ca aceştia să aibă posibilitatea de a alege nu doar după preţ, ci şi după calitate”, a spus Constantin Maţuc, inginer în cadrul Asociaţiei „Plaiul Bucovinei” Suceava.

Persoanele care doresc să afle mai multe date despre subvenţiile acordate de APIA, crotalii, precum şi orice altă informaţie pot suna la 0732 700 000, ori se pot deplasa la sediul din strada Slătioarei, numărul 31, în incinta sediului Oficiului pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie.

Înfiinţată acum trei ani, această structură de sprijin pentru crescătorii de animale a ajuns între timp una dintre cele mai importante la nivelul judeţului Suceava, iar numărul membrilor a crescut constant.

Tocmai din acest motiv, reprezentanţii Asociaţiei „Plaiul Bucovinei” îi invită pe toţi crescătorii de animale din judeţ să se prezinte la alegerile pentru Camera Agricolă Judeţeană Suceava, alegeri care  vor avea loc mâine, între orele 8.00-18.00, în toate comunele şi oraşele din judeţ.

Pentru Camera Agricolă vor candida opt persoane, în frunte cu Sorin Arcadie Popescu, fostul prefect de Suceava din perioada 2008-2012. Ceilalţi candidaţi sunt Ion Dionisie Blănari, Liviu Beleca, Alexa Mihai Flutur, Ion Ciurlă, Stejărel Florin Duceag sau Costel Chitic, oameni cu experienţă în domeniul creşterii animalelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asociaţia „Plaiul Bucovinei” acordă sprijin crescătorilor de animale care doresc să obţină subvenţii.
 Vizualizări articol: 6191 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Asociaţia „Plaiul Bucovinei” acordă sprijin crescătorilor de animale care doresc să obţină subvenţii3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Coment trimis de
( 7 sep 2013, 12:31:11
Va cunoaste lumea de ani de zile.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei