Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 189 (5396)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Satu Mare

Soţia bărbatului ucis de fiul de 15 ani crede că drama a pornit de la patima pentru jocurile de noroc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Rodica Tomşa, soţia bărbatului care a fost ucis de fiul lor în vârstă de 15 ani, declară de pe patul de spital că drama petrecută în noaptea de marţi spre miercuri porneşte de la faptul că soţul său acumulase mai multe datorii, din cauza pasiunii pentru jocurile de noroc la aparate electronice, unde pierduse sume importante de bani.

”Totul a pornit de la datorii. El mergea tot timpul la jocuri. Aşa a fost şi marţi noapte. Cred că pierduse din nou acolo şi apoi a venit acasă şi m-a trezit din somn. M-a luat în bucătărie şi m-a întrebat de ce nu comunic cu el. I-am răspuns că nu avem ce comunica la miezul nopţii, el s-a enervat, a trântit telecomanda de la televizor de pământ, apoi mi-a zis că îmi dă foc. Mi s-a făcut frică şi i-am spus că mă duc după apă. El m-a ajuns din urmă şi a început să mă lovească...”, a spus femeia, mamă a trei copii, care a fost internată în spital în noaptea de marţi spre miercuri, după ce fusese agresată de soţul său.

 

„Avea o obsesie pentru jocuri, pentru poker şi pentru jocul de 21...”

Femeia a mai afirmat că în ultimii ani fusese bătută de mai multe ori de soţul său, care devenea violent după ce consuma băuturi alcoolice, lucru ştiut de consătenii cu care bărbatul avusese mai multe scandaluri. Mama celor trei copii mai spune că patima pentru jocuri îl determinase, în afara datoriilor pe care le făcuse prin sat, să fure din banii casei.

”Nu a fost prima dată când m-a bătut, pentru că lucrul ăsta se întâmpla de mulţi ani... El era un tip violent, s-a mai bătut prin sat, avea mai multe dosare la poliţie... Era agresiv când bea şi, la fel, marţi noapte era băut... Avea o obsesie pentru jocuri, pentru poker şi pentru jocul de 21. Nu ştiu câte datorii făcuse din această cauză, dar îmi amintesc că în urmă cu câteva luni luase din casă, fără ştirea mea, 600 de lei, bani pe care îi agonisisem de la vânzarea de brânză şi smântână. Nu a vrut să recunoască acest lucru, însă altcineva nu ar fi putut lua banii de acolo...”, a mai afirmat Rodica Tomşa.

 

„Îmi pare rău că nu am luat băiatul cu mine atunci când m-a luat ambulanţa de acasă”

Femeia de 37 de ani respinge orice speculaţie vizavi de o relaţie extraconjugală şi regretă că nu a fost de acord ca fiul său, care mai apoi şi-a ucis tatăl, să o însoţească la spital. „În ultima vreme, (n.r. - bărbatul) avea o stare permanentă de nervozitate, cred că din cauza datoriilor, şi fuma câte trei pachete de ţigări pe zi. Într-adevăr era gelos. I-am propus să-mi caut un serviciu, dar nu a fost de acord tocmai din acest motiv, gelozia... Nu ştiu ce s-a întâmplat după ce am ajuns eu la spital, însă îmi pare rău că nu am luat băiatul cu mine atunci când m-a luat ambulanţa de acasă, pentru că el ar fi vrut să mă însoţească...”, a mai afirmat, printre lacrimi, femeia.

Reamintim cititorilor că în noaptea de marţi spre miercuri, Adrian Valentin Tomşa, din comuna Satu Mare, şi-a bătut foarte tare soţia. În jurul orei 01.30, fiul cel mare, Marian Valentin, care în această vară a absolvit şcoala gimnazială şi se înscrisese la un liceu din Rădăuţi, a sunat la 112 şi a sesizat că mama sa era în stare gravă. La scurt timp o ambulanţă a transportat-o pe femeia de 37 de ani la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde a fost internată cu diagnosticul „traumatism cranio-facial cu comoţie, plagă escoriaţie cot antebraţ stâng, observaţie fractură cubitus stâng”, leziuni pentru care necesită 6-7 zile de îngrijiri medicale.

La sosirea echipajului de la Ambulanţă şi a poliţiştilor, bărbatul era dispărut din gospodărie. După circa patru ore, Marian, fiul soţilor Tomşa, a sunat din nou la112 şi a anunţat că şi-a găsit tatăl mort în şura gospodăriei. Echipa operativă a poliţiştilor rădăuţeni a ajuns imediat la Satu Mare şi a găsit în şură cadavrul bărbatului de 40 de ani, desfigurat, care zăcea într-o baltă de sânge. După câteva minute, băiatul de 15 ani a recunoscut în faţa poliţiştilor că, afectat de faptul că tatăl o bătuse din nou pe mama sa, l-a lovit, în mai multe rânduri, cu o rangă în cap.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Soţia bărbatului ucis de fiul de 15 ani crede că drama a pornit de la patima pentru jocurile de noroc.
 Vizualizări articol: 5437 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Soţia bărbatului ucis de fiul de 15 ani crede că drama a pornit de la patima pentru jocurile de noroc5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Un minor lasat singur.. trimis de
(16 aug 2013, 11:08:21
De ce in romania un copil minor poate ramane nesupravegheat.. cand a sosit ambulanta si mama acestuia a plecat de ce minorul a fost lasat singur?
1.1  RE: Un minor lasat singur.. trimis de
(16 aug 2013, 11:28:28
...pentru ca in Romania nu se respecta legile. Dohh...
1.2  RE: Un minor lasat singur.. trimis de
(17 aug 2013, 03:18:43
in Rromania exista o problema ...mare ....se numeste coruptia. Cu ajutorul ei ajunge politist cineva care nu este deloc pregatit pt asa ceva, un sef de post care habar nu are ce trebuie sa faca decat sa scoata o spaga in plus la salar. Functionari de la protectia copilului incapabili sa sesizeze orice fel de violenta familiara pentru ca nu face aceasta meserie din placere . Acest caz ar fi fost imposibil in alte tari pentru ca mortul( cu destula vina pentru ce s-a intamplat) ar fi fost detinut si bagat la puscarie pentru violenta domestica, copii pusi sub supraveghere imediata sau dusi la un centru de minori pana cand un familiar ar fi putut sa le poarte de grija. Cat despre legi , sun sigur ca ele exista doar ca  ☭ ii astia din politie lucreaza doar si doar pentru spaga .....nu ii intereseaza legea..poti sa omori, sa violezi, sa faci trafic de ce vrei ....daca dai spaga la cine trebuie .....esti liber. RRomanika
2.   De ce.... trimis de
(16 aug 2013, 12:24:12
oare de ce autoritatile locale nu s-au implicat desi....STIAU foarte bine situatia,autoritatile locale nu s-au implicat deloc!acest copil a fost spart cu furca de catre tatal sau (tot pt ca a sarit in apararea mamei) si nu s-a luat NICIO masura.
3.   Politia nu face nimic in astfel de cazuri... trimis de
(16 aug 2013, 12:34:00
cate drame oare mai trebuie traite si cate familii distruse?? in cazul violentei in familie poti sa mergi la politie cat vrei...nu face nimeni nimic, cate femei care aveau mai multe plangeri facute la politie impotriva sotilor agresivi nu au fost ucise???nu stiu cand o sa se ia atitudine, iar copii acestia stiindu-se destul de bine ce poama e taica-su, de ce au fost lasati nesupravegheati? astfel de animale, caci om nu poate fi numit un barbat care loveste o femeie, trebuiesc urmariti de politie de la prima plangere, pt asa o bestie zeci de familii au fost distruse pentru totdeauna, cum este si cazul de fata....
4.   Civilizatie !!! trimis de
(16 aug 2013, 22:38:12
La cata educatie este in jurul nostru, ar cate un 5 politisti pe fiecare straduta....si la ce legi sunt, sigur ar fi degeaba...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei