Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 189 (5396)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Debut

La Ciocăneşti a început a X-a ediţie a Festivalului Naţional al Păstrăvului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ieri, 15 august, a început în comuna muzeu Ciocăneşti Festivalul Naţional al Păstrăvului.

După slujba oficiată de preoţii parohi la parohiile Ciocăneşti, Botoş şi la Schitul Sfânta Cruce, a avut loc deschiderea festivalului, la Casa de Cultură “Florin Gheucă”, cu o întâlnire de suflet a ciocăneştenilor, desfăşurată sub genericul “Costumul popular - oglindă a sufletului”, şi cu vernisajul unei expoziţii-concurs cu lăzi de zestre, ambele moderate de realizatorul TVR Iaşi Horia Gumeni.

Despre costumul popular, dar şi despre lăzile de zestre expuse au vorbit Minorica Dranca, directorul Muzeului de Etnografie din Vatra Dornei, şi prof. univ. dr. Angela Olaru, care a subliniat rolul “lăzii de zestre” ca “singura piesă de mobilier cu care miresele plecau, altădată, din casa părintească”. Au expus lăzi de zestre Valeria Ciocan (decana de vârstă a expozanţilor, în vârstă de 78 de ani), Olguţa Ţehanciuc, Lăcrămioara Cajvanar, Geta Arseniuc, Mihaela Grosariu, Stela Ţăran, Laura Niculiţă, Andreea Giosan, Sanda Lehaci şi Georgeta Coca.

Artişti ai formaţiilor participante la festival, dar şi localnici îmbrăcaţi în costume populare au participat la Parada portului popular organizată în centrul comunei. 

După paradă şi cuvântul de deschidere al primarului comunei Ciocăneşti, Radu Ciocan, la pensiunea Melios, sub genericul “Dacă-i hram, hram să fie”, turişti şi localnici au petrecut alături de Pamfil Roată şi invitaţii săi, Zorica Savu, Maria Tripon, Alexandru Pugna, Dorica Raţiu, Ion Paladi, Ansamblul “Dorna Dorului” şi formaţiile artistice ale Asociaţiei Culturale “Plaiurile Pojorâtei”.

Lansarea DVD-ului “Cântec şi Poveste” al ciocăneşteanului Pamfil Roată, lansarea de carte “Drum de fier prin praf de puşcă şi ploaie de stele” a scriitorului Paul Braşcanu şi prezentarea colecţie numismatice a lui Gelu Toderaşcu au constituit alte puncte de interes pentru cei care s-au aflat ieri la Ciocăneşti.

Astăzi, între orele 7.00 şi 10.00, se va desfăşura concursul local de pescuit, iar de la ora 11.00 vor porni plutele pe Bistriţa Aurie. De la ora 17.00 se va desfăşura prima manşă a Concursului Naţional de Pescuit, urmând ca, începând cu ora 20.00, toţi cei care au ajuns la Ciocăneşti să se adune în jurul focului alături de formaţiile Haiducii şi Datina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Ciocăneşti a început a X-a ediţie a Festivalului Naţional al Păstrăvului.
 Vizualizări articol: 2407 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
La Ciocăneşti a început a X-a ediţie a Festivalului Naţional al Păstrăvului5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ASFALTEAZA DRUMUL HOTULE!!!!! trimis de
(16 aug 2013, 13:08:44
Aloooo bah, primar de carton ce esti, ai face bine sa asfaltezi drumul care este oribil si lasa chermezele ca orice om normal nu-si va f**te masina pe traseul Iacobeni-Carlibaba.
2.   Pt.rahan trimis de
(16 aug 2013, 21:50:37
rahanel, drumul ala e DN. vezi ca a trecut interimarul de la transporturi prin suceava. la el ar trebui sa te ratoiesti asa. sau la cei ce cu mandrie ne reprezinta in parlament!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei