Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 189 (5396)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nepăsare

Revizia de vagoane CFR Suceava, pradă a hoţilor din cauza lipsei de pază

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Revizia de vagoane CFR Suceava, unde se află zi şi noapte zeci de vagoane, inclusiv cele modernizate, care fac curse zilnice, nu are nici un fel de pază pe timp de noapte, cauză din care hoţii au început să dea târcoale din ce în ce mai des.

Poliţiştii de la Serviciul Judeţean Transporturi Suceava au înregistrat în ultima perioadă mai multe dosare penale privind furturi sau tentative de furt la revizia de vagoane CFR. Au fost furate componente de cale ferată de rezervă, dar mai ales componente din vagoane.

Comisarul-şef Florin Catană, şeful Serviciului Judeţean al Poliţiei Transporturi Suceava, a explicat că cel mai grav dintre furturi s-a înregistrat în luna aprilie, atunci când trei vagoane modernizate de clasă, tip intercity, au fost descompletate de hoţi. Aceştia au furat elemente de inox din toalete şi cablurile instalaţiilor electrice. Dacă valoarea în sine a bunurilor furate nu este foarte mare, prejudiciul lăsat în urmă este mult mai consistent. De asemenea, paguba este foarte mare şi prin prisma faptului că vagoanele au fost scoase o perioadă din fluxul zilnic de circulaţie. Asta cu atât mai mult cu cât CFR a invocat în numeroase rânduri o criză de vagoane.  

„Am reuşit să identificăm o parte din bunurile furate la un centru de colectare a fierului vechi şi avem un număr de cinci suspecţi în comiterea faptei”, a explicat comisarul-şef Florin Catană. El a spus că nici până în momentul de faţă nu a primit o comunicare oficială de la Regionala CFR Iaşi, cu privire la valoarea prejudiciului creat în acest caz, detaliu important în continuarea anchetei.

Conform Legii 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, poliţia poate aplica amenzi celor care nu îşi iau măsuri de pază şi asigurare a bunurilor. Cu atât mai mult în acest caz, în care bunuri de mare valoare nu sunt păzite de nici măcar un om de pe timp de noapte. Deocamdată poliţiştii doar i-au avertizat pe cei de la CFR de necesitatea asigurării pazei non-stop. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Revizia de vagoane CFR Suceava, pradă a hoţilor din cauza lipsei de pază.
 Vizualizări articol: 1551 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Revizia de vagoane CFR Suceava, pradă a hoţilor din cauza lipsei de pază0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei