Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 185 (5392)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Nechifor: Dacă TVA de 9% la pâine va fi un succes, atunci se va putea aplica şi la carne şi lapte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PSD Suceava şi al Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, a declarat că în situaţia în care măsura de a introduce TVA de 9% la pâine va avea succes, ea va putea fi aplicată şi la alte produse, cum am şi laptele şi carnea. Nechifor a spus la o întâlnire cu primarii din zona de munte că o valorare de 9% a TVA la carne şi lapte ar fi o măsură „de care noi suntem foarte interesaţi”. Şeful administraţiei judeţene a făcut un apel atât la primarii suceveni, cât şi la parlamentari, să discute cu oamenii şi să îi îndemne pe aceştia ca atunci când vor cumpăra pâine la care se aplică TVA de 9% să solicite şi bonul fiscal.

„Una dintre măsurile în care cred foarte mult este această cotă de 9% la TVA pentru pâine. Dacă suntem deştepţi, dacă o jucăm bine, avem posibilitatea ca de anul viitor să aplicăm această cotă redusă la TVA şi la lapte şi la carne. Nu are rost să spun de ce am făcut lucrul acesta, pentru că ştiţi bine că evaziunea e foarte mare. Şi atunci, psihologic, cred că va mai avea nimeni interesul ca la un TVA de 9% să facă şmecherii, să mai dea banii de o parte, şi astfel cu adevărat va fi adusă la suprafaţă economia asta subterană”, a declarat Cătălin Nechifor.

El a insistat asupra necesităţii solicitării bonului fiscal la cumpărarea pâinii, arătând că acest lucru va face ca acest produs să fie cu adevărat fiscalizat.

Şeful administraţiei judeţene a subliniat că dacă proiectul de aplicarea a unei cote de 9% la pâine va fi ratat, cu siguranţă nu va fi aplicat şi la carne şi lapte. „Suntem într-o piaţă concurenţială. Şi vedem că suntem atacaţi, cu ghilimelele de rigoare, şi de cei din Ungaria, şi de cei din Polonia, cu laptele şi cu carnea lor. Vine carne şi din Brazilia, sau de nu ştiu unde. Atunci noi trebuie să găsim mecanisme prin care în primul rând noi, ca cetăţeni, trebuie să fim conştienţi de faptul că dacă vrem un stat corect şi dezvoltare trebuie să fim şi noi corecţi. Şi care e efortul la urma urmei? Să cer un bon fiscal la un magazin care îmi dă pâine. Pentru că altfel, dacă ratăm acest proiect, vă spun că va dispărea şi el, şi nu o să mai avem cotă de 9% la TVA la pâine, şi nici la lapte sau carne”, a încheiat Cătălin Nechifor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor: Dacă TVA de 9% la pâine va fi un succes, atunci se va putea aplica şi la carne şi lapte.
 Vizualizări articol: 1310 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Nechifor: Dacă TVA de 9% la pâine va fi un succes, atunci se va putea aplica şi la carne şi lapte5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei