Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 185 (5392)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Comenzi înaintate

Achiziţia mobilierului pentru clasele pregătitoare, demarată de către directorii şcolilor gimnaziale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şcolile sucevene care, în anul şcolar 2013-2014, vor primi mai mulţi copii în clasele pregătitoare faţă de anul şcolar trecut au început deja să achiziţionize mobilierul şcolar necesar pentru clasele care vor funcţiona din toamnă.

Suplimentarea mobilierului aferent sălilor în care vor funcţiona clasele pregătitoare este necesară, dat fiind că numărul elevilor de la pregătitoare e mai mare cu circa 1.500 de şcolari faţă de precedentul an şcolar. Astfel, în acest an comenzile de mobilier vor fi mai reduse, având în vedere că există mobilierul achiziționat în 2012, care este în perfectă stare. Sarcina achiziţionării mobilierului revine unităţilor de învăţământ, care trebuie să finalizeze acest demers până la începutul lunii septembrie. Potrivit unei situaţii a Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), în anul şcolar 2013-2014, se vor organiza 343 clase cuprinzând peste 6.200 de elevi, faţă de 4.754 în 2012-2013.

 

Fără bani în cont, dar cu comenzile făcute

La Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava, în anul şcolar 2013-2014 vor funcţiona trei clase pregătitoare, cu una mai mult faţă de anul şcolar trecut.

Dumitru Moscaliuc, directorul adjunct al unităţii, ne-a declarat că „pentru această clasă am făcut comandă de mobilier, respectiv de modulele pentru elevi. Am realizat o notă de necesar pe care am înaintat-o către IŞJ Suceava. De comanda altor materiale didactice nu se pune problema, căci nu sunt bani”. 

Mobilierul destinat clasei pregătitoare trebuie să respecte toate standardele de siguranţă şi funcţionalitate pentru copiii de 6 ani. Mobilierul este compus din scaun individual reglabil şi pupitru individual reglabil pentru care MECTS a prevăzut, printr-un ordin ministerial, un cost de 200 de lei pe set.

Şi la Şcoala Gimnazială „Miron Costin” Suceava, din toamnă, va funcţiona o clasă pregătitoare în plus faţă de anul şcolar trecut. Directorul unităţii, prof. Constantin Sîrghi, a declarat că „se vor organiza cinci clase pregătitoare cu 130 de copii. Nu am primit bani pentru mobilier, însă comanda este făcută de circa o lună de zile”.

În premieră în acest an, la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava va funcţiona o clasă pregătitoare. Directoarea colegiului, prof. Alexandra Bejinaru, a arătat că „am primit o circulară prin care suntem anunţaţi că vom primi bani pentru mobilier, de la minister, după 10 august. Cât despre achiziţionarea lui, am testat piaţa, însă mulţi producători nu se încadrează în plafonul de 200 de lei impus. Nu am făcut o comandă fermă, însă la începutul anului şcolar toţi copiii de la pregătitoare vor avea cele trebuincioase”.

Odată cu decizia înfiinţării clasei pregătitoare, unităţile şcolare s-au văzut în situaţia de a asigura o bază materială în conformitate cu nevoile unui elev de şase ani. Astfel, în afara mobilierului, grupurile sanitare, dar şi celelalte dotări ale claselor în care învaţă micuţii au trebuit adaptate. Managerii unităţilor gimnaziale spun că aceste adaptări au fost realizate încă de anul trecut, astfel că în această vară se vor întreprinde doar activităţi de curăţenie şi igienizare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Achiziţia mobilierului pentru clasele pregătitoare, demarată de către directorii şcolilor gimnaziale.
 Vizualizări articol: 1466 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Achiziţia mobilierului pentru clasele pregătitoare, demarată de către directorii şcolilor gimnaziale3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei