Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 185 (5392)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Fermierii suceveni nu mai sunt obligați să restituie subvențiile încasate în perioada 2007-2010

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fermierii suceveni nu vor mai trebui să restituie subvențiile încasate în perioada 2007-2010. Este vorba de aproximativ 1.000 de crescători de animale din județ care au fost somați de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Suceava să achite subvențiile încasate în anii respectivi, întrucât la depunerea dosarelor pentru obținerea ajutoarelor financiare nu au declarat că au datorii la bugetele locale și la bugetul de stat. Senatorul PSD Neculai Bereanu a declarat că, în urma interpelării făcută pe această temă ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, a primit un răspuns pozitiv, în sensul că fermierii respectivi nu vor mai trebui să restituie sumele de bani și în plus vor beneficia în continuare de subvenții în sectorul zootehnic.

„Domnul ministru Daniel Constantin ne-a informat că prin ultima scrisoare a Comisiei Europene aceasta face recomandări în sensul de a se asigura că aceste plăți nu sunt recuperate, că autoritățile române oferă oportunități  beneficiarilor cărora aceste drepturi nu le-au fost acordate datorită  existenţei datoriilor și deci că beneficiarii sunt repuși în drepturi. De asemenea, domnul ministru ne-a comunicat că în  prezent se află în curs de  avizare internă un proiect de ordonanță de urgență a Guvernului privind unele măsuri referitoare la plățile naționale directe complementare în sectorul zootehnic, prin care  să se reglementeze faptul ca solicitările beneficiarilor acestor plăți în sectorul zootehnic din campania 2007 - 2011 să se considere eligibile fără a ține cont de declarația pe proprie răspundere  privind condiția referitoare la lipsa datoriilor restante la bugetul de stat sau la bugetul local la data solicitării primelor, să se exonereze de la plată  aceste sume pe care fermierii trebuie să le restituie ca urmare a verificărilor efectuate de centrele judetene ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură dispuse de Camerele de Conturi județene și să se reglementeze ca fermierii să beneficieze în continuare de plățile naționale directe complementare în sectorul zootehnic”, a declarat Bereanu.

El a arătat că unii fermieri aveau de returnat sume mari de bani, însă au fost și situații ridicole în care sumele nedeclarate au fost derizorii, de doar câțiva lei. În județul Suceava, de subvenții au beneficiat peste 21.000 de fermieri, proprietari de animale care au încasat anual în perioada 2008-2010 peste 55.696.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fermierii suceveni nu mai sunt obligați să restituie subvențiile încasate în perioada 2007-2010.
 Vizualizări articol: 1490 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Fermierii suceveni nu mai sunt obligați să restituie subvențiile încasate în perioada 2007-20105.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei