Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 175 (5382)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Implicare

Menţiune obţinută de Colegiul Alexandru Cel Bun din Gura Humorului la concursul naţional de proiecte de mediu

Ediția a XV-a a Concursului  Naţional de Proiecte de Mediu s-a desfăşurat în perioada 17-22 iulie 2013 la Tabăra Muncel - judeţul Iaşi. Concursul Naţional de Proiecte de Mediu, prin implicarea tuturor factorilor decizionali de la nivel local şi naţional, se încadrează într-o tematică mondială globală şi anume “Educaţie pentru mediu - Educaţie pentru dezvoltare durabilă” şi face parte din Programul Naţional “Educaţia de mediu în învăţământul preuniversitar” şi din Programul Naţional “Educaţia pentru sănătate în şcoala românească”.A fost organizat de Inspectoratul Şcolar Iaşi în parteneriat cuMinisterul Educaţiei Naţionale şi Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România (InfoCons) şiîn colaborare cu Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice şiAsociaţia Română de Ambalaje şi Mediu, în baza protocoalelor de colaborare.

Concursul şi-a propus următoarele obiective: conservarea şi protejarea mediului, conştientizarea şi asumarea responsabilităţii protejării mediului de către elevi, formarea unor abilităţi de protejare a mediului, a propriei sănătăţi şi a celor din jur, adoptarea iniţiativei individuale şi de grup, dezvoltarea creativităţii, încurajarea elevilor în găsirea de soluţii în rezolvarea problemelor legate de mediu la nivel local şi  naţional, reducerea dezechilibrelor produse de om naturii, ameliorarea daunelor făcute mediului.

În acest an la eveniment au participat 20 de judeţe la secţiunea gimnaziu şi 23 la liceu, judeţe reprezentate de 160 de elevi şi 40 de cadre didactice. Tematica a cuprins domenii de interes larg cum ar fi: apa, poluarea aerului, pesticidele, protecţia faunei, organismele modificate genetic, energiile neconvenţionale.

La  secţiunea liceu judeţul Suceava a fost reprezentat de Colegiul Alexandru cel Bun din Gura Humorului, care a obţinut Premiul I la etapa judeţeană, cu Proiectul Apa – aliment sau factor de risc. Eleva Luciana Condur - clasa a 11-a A a realizat şi a redactat proiectul împreună cu eleva Ilinca Doriana Volanschi, din aceeaşi clasă, sub îndrumarea prof. Gheorghe Dan şi prof. Mihaela Dan şi a prezentat rezultatul efortului şi al activităţii de cercetare, în format electronic şi pe un stand de expunere. Juriul - format din specialişti în domeniu, reprezentanţi ai Ministerului (Daniela Călugăru, iniţiatoarea concursului care a debutat în urmă cu 13 ani), reprezentanţi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului din judeţul Iaşi şi profesori universitari de la instituţiile de învăţământ superior din Iaşi - a apreciat proiectul susţinut de eleva Luciana Condur de la Colegiul Alexandrucel Bun din Gura Humorului, judeţul Suceava, cu Menţiune.Evaluarea proiectelor prezentate a avut în vedere mai multe criterii: ideea, originalitatea, modul de prezentare a proiectului, partenerii implicaţi în proiect, aplicabilitatea proiectului.

Profesor Brînduşa Luminiţa CÎMPAN

Profesor Gheorghe DAN

Colegiul Alexandru cel Bun Gura Humorului

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Menţiune obţinută de Colegiul Alexandru Cel Bun din Gura Humorului la concursul naţional de proiecte de mediu.
 Vizualizări articol: 1292 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Menţiune obţinută de Colegiul Alexandru Cel Bun din Gura Humorului la concursul naţional de proiecte de mediu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei