Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 175 (5382)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sub teroare

O asistentă de la creșa din municipiul Suceava, acuzată că i-a smuls părul din cap unui băiețel de trei ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Plătiți de stat să-i îngrijească pe cei mici, să-i educe pentru ca aceştia să-şi însușească o serie de deprinderi și cunoștințe, îngrijitorii din creșele de stat încă mai cred în zicala potrivit căreia “bătaia este ruptă din rai”.

Dovadă concludentă a acestei prejudecăți păguboase stă un incident ce s-a petrecut nu mai devreme de săptămâna trecută. Un băiat în vârstă de 3 ani, din comuna Ipotești, va petrece următoarele 4-5 zile sub atenția medicilor, asta după ce o asistentă din cadrul Creșei Nr. 1 Suceava, instituție la care micuțul era înscris, i-a provocat acestuia mai multe leziuni la nivelul capului. 

Disperată, după ce băiețelul ei a venit acasă lovit, Angela Cecilia Parascan a decis să rupă tăcerea şi să scoată la iveala ororile prin care a trecut cel mic.

 

Cercetări pentru loviri și alte violențe

Angela Cecilia Parascan a depus în data de 29 iulie o plângere la Poliția Municipiului Suceava. Femeia povestește că în data de 25 iulie, băiețelul ei s-a întors de la creșă cu lovituri la cap. Plângând, micuțul i-a spus că o îngrijitoare de la creșă l-a tras de păr. Ulterior, femeia a obţinut un certificat medico-legal, document conform căruia băiatul are nevoie de 4-5 zile de îngrijiri medicale. Purtătorul de cuvânt din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, comisar șef Cristian Papuc, a declarat că: “se fac cercetări în acest caz, sub aspectul săvârșirii de loviri sau alte violențe”.

 

Femeia învinuită susține că a fost un accident

Am luat legătura cu directoarea Creșei Nr. 1 Suceava, Daniela Cîmpan, pentru a expune punctul său de vedere atât în calitate de șef al unității, cât și în calitate de președinte al Uniunii Creșelor din România, precum și pentru a ne prezenta care sunt măsurile care se vor întreprinde în acest caz.

Întâmpinați cu o atitudine ostilă, dar și cu refuzul de a ni se comunica orice fel de informație, cu greu am putut afla detaliile ce ne interesau.

Daniela Cîmpan susține că “incidentul este în curs de rezolvare” și că acesta s-ar fi petrecut în curtea unității, și nu în incinta clădirii, acolo unde camerele de supraveghere ar fi surprins evenimentul.

Acesta a mai declarat: “Am demarat o anchetă administrativă, iar măsurile vor fi ca atare. Doamna acuzată va pleca din unitatea noastră, nu e loc de negociere. Este vorba despre un asistent medical care lucrează la creșă de opt ani. Potrivit acesteia, este vorba despre un accident. Copilul alerga în curte, iar ea l-a prins și cel mic s-a accidentat. Nu a dorit, a fost din joacă”.

Daniela Cîmpan a subliniat faptul că asistenta medicală învinuită, Crina pe numele ei mic, va pleca din instituție, fie că-și va da demisia, fie că va fi concediată. Șefa unității a ținut să precizeze că “în general, nu sunt probleme de acest gen”.

Creșa Nr. 1 este singura creşă din municipiul Suceava, adresabilitatea din partea părinților fiind foarte ridicată, dat fiind faptul că suma lunară pe care aceștia trebuie să o achite nu este foarte mare. Creșa pune la dispoziție 104 locuri, număr insuficient pentru listele de așteptare lungi cât o zi de post. 

Reprezentanții creșei vorbesc cu orice ocazie despre concepte pretențioase precum educație timpurie, stimularea dezvoltării, învățare prin joc, însă se pare că o parte dintre îngrijitorii acestei structuri de stat nu consideră că cei mici au alte nevoi decât hrana, somnul și bineînțeles, bătaia.

 

Zeci de reacții la pozele de pe Facebook cu băiețelul bătut

O cunoștină a mamei băiețelului a postat pe Facebook două fotografii cu micuțul de trei ani după păruiala încasată, capul acestuia având două porțiuni de pe care părul a fost smuls.

Comentariul ce descrie imaginile este următorul: “Copil lăsat în grija Statului și ai angajaților de la Stat, de către părinți plătitori care au încredere că pruncul lor e pe mâini bune. Atât de bune încât unui copil nevinovat de 3 ani îi este smuls părul din cap. A doua oară în decurs de o lună și jumătate”. Reacțiile internauților nu au întârziat să apară, pozele adunând zeci de “like-uri” și comentarii. Contrariați de modul în care micuții sunt tratați în unități ce ar trebui să le modeleze caracterul, cei ce au vizualizat pozele și-au arătat compasiunea față de copil.

“Mi-e milă de el și de ce s-a întâmplat”, spune unul dintre comentatori. Un altul scrie că “nu-mi vine să cred. Și eu îmi duceam băiatul acolo. Săracii copii. Și mie mi-au dat de bănuit unele incidente și cred că unele se poartă urât cu copiii de acolo”.

Altcineva mai consemnează pe Facebook o serie de detalii referitoare la unele situații de la Creșa Nr. 1.

Acesta povestește: “Și noi am pățit-o la această creșă. Nu mi-am recunoscut propriul copil, dacă vă puteți închipui așa ceva. Era tot capul umflat și abia i se mai zăreau ochișorii. Am aflat apoi că a fost dată cu capul de calorifer. Îngrijitoarea este una înaltă și făcută bine, pe la 40 de ani, nu are copii și nici nu-și dorește, știu asta din surse sigure. Am întrebat-o pe directoare cum poate lăsa o astfel de femeie să aibe grijă de copii”.

 

Sesizare telefonică la Protecția Copilului

Nicoleta Daneliuc, purtător de cuvânt în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) a declarat că “în cursul zilei de ieri, în jurul orei 16.00, la DGASPC s-a primit o sesizare telefonică referitoare la acest caz, de la o persoană care s-a recomandat ca fiind nașa băiețelului. Aceasta a fost îndrumată să vină mâine (n.r. astăzi) la sediul instituției pentru a depune în scris plângerea”.

În cazul în care aceasta nu va putea fi soluționată de DGASPC, ținând cont că micuțul are un reprezentant legal, sesizarea va fi înaintată forurilor competente. 

Adelina TALPALARIU

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O asistentă de la creșa din municipiul Suceava, acuzată că i-a smuls părul din cap unui băiețel de trei ani.
 Vizualizări articol: 5796 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
O asistentă de la creșa din municipiul Suceava, acuzată că i-a smuls părul din cap unui băiețel de trei ani4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Este prea multa raspundere pentru citiva lei! trimis de
(31 iul 2013, 14:17:13
Ma pun in situaţia educatoarei cit ii este de greu ....in ce jungla cu ,,lei” a intrat! Sar pe ea gata s-o sfisie. Vor singe, vor cadavrul ei…doar pentru un ciufulici.
Este prea multa raspundere pentru citiva lei.
Eu, unul, as pleca si i-as sfatui pe toti sa plece din sistem…
Dar oricum, nu trebuia sa faca asta.
2.   Tanti Crina! trimis de
(31 iul 2013, 14:49:38
Eu zic să te razi în cap sau să porți cască integrală. Așa poate scapi nescalpată.
Dacă n-ai răbdare cu ăia mici, care mereu sunt puși pe șotii, poate ar trebui să pleci de acolo, nu crezi?
Angajează-te la o căsăpie, ai mai multe în comun cu asta decât cu supravegherea copiilor.
Pentru ultima ta ”ispravă” ar merge de minune legea talionului(revizuită!).
Crezi că s-ar putea stabili o conexiune între estrogenii tăi și cucumis sativus?
2.1  RE: Tanti Crina! trimis de
(31 iul 2013, 14:53:15
Ia uite! Tărășenia a apărut și la tv.
Poate devii vedetă!
3.   * trimis de
(31 iul 2013, 15:48:55
fiindcă puţini oameni potriviţi ocupă locuri potrivite
fiindcă ajută doar dacă-ncepând de mâine serveşti o LadyGaga de post
fiindcă circumscripţia postfrontală a meserieihappy .. admite
dă-i peste ochi urecheatului !!! ( chiar de nu-i sau chiar de-i prost)happy

4.   DEMITEREA CONDUCERII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! trimis de
(31 iul 2013, 20:52:28
Va scriu in calitate de frate si de unchi al baietelului agresat.
Am fost oripilat de povestirile surorii mele legate de tratamentul la care sunt supusi copii la cresa.
Acestia sunt terorizati de aceasta bestie .Copii sunt mai tot timpul bolnavi deoarece ii hraneste pe toti la gramada cu aceeasi lingura,copii plang,se pisa pe ei de frica si plang tot timpul cand aud de cresa si de educatoare aceasta Crina-o animal care nu are ce cauta in asemenea institutie.
Acest incident nu este primul .I s-a mai smuls parul din cap si acum aproximativ o luna in urma ,cand sora mea a facut o sesizare educatoarelor si acestea au promis ca nu se va mai intampla si i-au inchis gura.
Acum insa cand i-a smuls parul din cap a doua oara s-a umplut paharul si sora mea nu a mai suportat si a reclamat la politie!!!!!Doamna directoare acopera toate abaterile si o tine in brate de ani de zile pe aceasta terorista a copiilor,musamalizeaza toate plangerile parintilor.
E timpul sa plateasca si ea pentru toate aceste nereguli.
Sa fie demise amandoua si bestia si directoarea!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pentru ca ea tolerand toate aceste comportamente deviante si musamalizand toate abaterile bestiei este si mai vinovata.
Cu ce se ocupa doamna directoare si care este raspunderea ei?????????????????
De ce a tolerat-o si aparat-o pe acest monstru atatia ani ?
Doamna educatoare va raspunde penal ,dar directoarea este mai vinovata pentru ce se intampla in aceasta institutie de stat .
In calitate de contribuabil ii cer public sa raspunda pentru maltratarea nepotelului meu de 3 ani
5.   AFARA CU VOI! trimis de
( 1 aug 2013, 08:13:30
Directoarea sa mai iasa si la pensie ca are 62 de ani!Sa mai lase si pe altii mai tineri care nu au un loc de munca!Tot ce s-a comentat pana acum e perfect adevarat si ma bucur ca s-a luat atitudine si sper sa se mearga pana la capat cu investigatiile!Vor fi lucruri f .f.interesante.............!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei