Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 165 (5372)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Aglomeraţie

Trotuarele din jurul pieţei angro de la Burdujeni, invadate de vânzători ambulanţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Varză, roşii, gulii, zarzavaturi, pepeni verzi, diverse fructe şi legume, de toate se găsesc, din plin, dar nu în piaţă, ci pe marginea drumului care duce către piaţă.

Lateralele drumului care duce către piaţa angro înfiinţată de Primăria Suceava în Burdujeni sunt invadate de comercianţi ambulanţi, care şi-au întins marfa pe trotuare sau chiar pe pământ.

Unii sunt oameni sărmani, din comunele din jurul Sucevei, care speră să capete ceva pe roadele muncii lor, obţinute cu multă sudoare, alţii sunt comercianţi care vin cu marfă din sudul ţării, în căutarea unor câștiguri mai mari.

Nici unii, nici alţii nu au mai găsit locuri libere în piaţa angro înfiinţată de municipalitate, care, chiar de ar fi fost de trei ori mai mare decât în prezent, tot nu ar fi făcut faţă numărului foarte mare de solicitări din partea comercianţilor veniţi nu doar din tot judeţul, ci chiar din toată ţara.

Atraşi de preţurile mai mici de aici, numeroşi suceveni, dar şi locuitori ai judeţelor învecinate vin aici să îşi facă cumpărăturile, mai ales dacă au de luat în cantităţi mari, pentru că atunci preţurile sunt mai mici chiar şi cu peste 50% faţă de cele din pieţe.

„Nimeni nu se gândea că va avea aşa succes piaţa angro şi că spaţiul pe care a fost amenajată nu va ajunge absolut deloc. Din păcate nici nu avem unde să ne mai extindem. Încercăm să permitem cât mai multor producători să îşi vândă marfa aici, dar cei care nu au încăput nu vor să mai meargă în alte părţi, se așază pe unde pot, sperând să vândă marfa cât mai repede şi să se întoarcă de unde au venit”, a precizat şeful Direcţiei Pieţelor, Gelu Greceanu.

 

Trafic sugrumat

Pe lângă faptul că ocupă un spaţiu public care nu a fost amenajat în scopuri comerciale şi fac un deserviciu celor care merg în piaţă să-şi desfacă marfa, luându-le din clienţi chiar înainte ca aceştia să mai ajungă în piaţă, comercianţii de pe marginea drumului mai produc un mare disconfort tuturor celor care au de mers prin acea zonă – blochează circulaţia.

Aproape la orice oră, de luni şi până duminică, traficul rutier pe drumul care duce către piaţa angro este sugrumat de numeroasele tarabe improvizate de comercianţi pe lateralele străzii.

Unii au urcat cu microbuzele sau cu camioanele direct pe trotuare, vânzând din maşină, alţii au mici tarabe înşiruite în zonă, la care vin din când în când, cu maşina, să le facă „plinul”.

Clienţii care opresc în mijlocul drumului, să le cerceteze marfa, îi blochează pe cei care vin din faţă şi din spate, încât, la orele de vârf, traficul rutier în zonă este unul de coşmar.

 

Locuri libere, ocolite de comercianţi

Aglomeraţia din zonă ar putea fi evitată dacă comercianţii ar folosi spaţiile puse la dispoziţie de câţiva proprietari de teren din zonă, care s-au autorizat pentru a funcţiona în regim de piaţă.

Numai că majoritatea comercianţilor care nu îşi găsesc loc în piaţa angro a municipalităţii preferă să stea în drum, unde nu plătesc nimic şi unde speră să îşi dea mai repede marfa, având expunere maximă.

„Noi nu avem cum să-i obligăm să meargă în pieţele private înfiinţate în jur. Ne ocupăm de curăţenie şi administrare la noi”, spune şeful Direcţiei Pieţelor, care admite că ar fi mai bine pentru toţi, pentru că s-ar putea circula mai bine.

Pe de altă parte, nici cei care s-au aşezat pe marginea drumului nu se grăbesc să îşi caute un loc prin alte pieţe.

„E scump dincolo, ce să caut acolo?” , spune unul dintre cei care s-au aşezat pe marginea drumului cu pepeni verzi scoşi la vânzare.

Poliţia Locală, care are în componenţa sa şi serviciul de verificare al activităţilor comerciale, spune că nu are cum să facă ordine acolo, pentru că nu are cu cine.

„Nu avem decât două patrule pentru tot oraşul, care sunt folosite şi la diverse misiuni. Cu greu am găsit un om să dirijeze circulaţia în zona pieţei angro, la solicitarea Administraţiei Pieţelor”, a declarat şeful Poliţiei Locale, Viorel Horodenciuc, care se arată îngrijorat de faptul că, în curând, nu va mai avea nici cu cine face patrulările prin oraş.

Drept urmare, firmele care îşi desfăşoară activitatea în zonă trebuie să îndure în continuare blocajele de trafic de pe străduţa îngustată şi mai mult de tarabe cu legume-fructe, iar ce-i mai rău de abia acum urmează, pentru că se apropie sezonul în care gospodinele şi gospodarii îşi pregătesc rezerve pentru iarnă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trotuarele din jurul pieţei angro de la Burdujeni, invadate de vânzători ambulanţi.
 Vizualizări articol: 2438 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Trotuarele din jurul pieţei angro de la Burdujeni, invadate de vânzători ambulanţi5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei