Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 165 (5372)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Testare

Profesor eliminat din examenul de definitivat, după ce a fost prins cu o fiţuică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un profesor a fost eliminat ieri din examenul de definitivare în învăţământ, după ce a fost prins cu o fiţuică. Cu toate acestea, cadrul didacticse va putea întoarce din toamnă la catedră, ca titular sau suplinitor. Anul viitor, profesorul prins cu fiţuica nu va avea dreptul să se înscrie la definitivat. În acest an, s-au înscris la examenul de definitivat 271 de candidaţi, din care 20 au absentat, iar 17 au părăsit sala de examen  în prima oră de testare, pe baza unei cereri pe proprie răspundere, ei apărând pe listele finale ca neprezentaţi.

Proba scrisă a examenului s-a desfășurat la Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir”, testarea, care a durat patru ore, fiind susţinută la 38 de specializări. La acest examen au avut dreptul să participe cadrele didactice stagiare, care funcţionează în unităţi de învăţământ ca titulari sau suplinitori. Toți candidații care s-au înscris în acest an au note de peste 8 la inspecţiile de la clasă, ba mai mult, 70% din ei au media notelor celor două inspecţii 10.

Corectarea lucrărilor se va face în şase centre din ţară. Potrivit calendarului desfăşurării examenului naţional de definitivare în învăţământ, rezultatele se vor afişa pe 23 iulie. Pe 23 şi 24 iulie, candidaţii pot depune contestaţiile, urmând ca rezultatele finale să se afişeze pe 27 iulie. Anul trecut, la examenul de definitivat, promovabilitatea a fost de 60%.

 

8, media minimă de promovare

Numărul candidaţilor din acest an de la definitivat este mai mare faţă de cel din anul precedent, întrucât metodologia modificată permite o vechime minimă necesară, la catedră, de numai un an, faţă de doi ani, cum a fost până acum. Această prevedere a determinat accesul mai multor candidaţi mai tineri la examen.

Potrivit Ministerului Educaţiei, la nivel național, cei mai mulţi candidaţi care au dorit să susţină examenul de definitivat, în acest an, provin din segmentul de vârstă 20-25 de ani (33,5%), urmat de cei cu vârste între 26-30 de ani (28%). O altă noutate este creşterea la 8 a mediei minime de promovare, faţă de 7, în 2012. Potrivit modificărilor, dacă un candidat nu obţine media 8 la definitivat timp de şase ani, pierde dreptul de a mai susţine vreodată acest examen, neputând fi încadrat în învăţământ decât ca debutant, pe o perioadă determinată. Examenul de definitivat este echivalentul primului grad didactic şi consfinţeşte statutul de profesor, după cel puţin un an de la intrarea în sistemul de învăţământ. Acest examen este unul obligatoriu pentru cineva care doreşte să lucreze în sistemul de învăţământ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesor eliminat din examenul de definitivat, după ce a fost prins cu o fiţuică.
 Vizualizări articol: 1784 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Profesor eliminat din examenul de definitivat, după ce a fost prins cu o fiţuică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei