Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 165 (5372)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Ce o aşteaptă pe Steaua în Liga Campionilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Steaua şi-a îndeplinit datoria, cum scriam înainte, cel puţin pentru moment. Nu am în vedere returul, diferenţa (şi de scor, şi valorică) e prea mare, ci la turul următor de calificări. Hopul acesta e important pentru că apoi are asigurată prezenţa în grupele Ligii Europa. Se tot vorbeşte despre Liga Campionilor, dar oare cei de la Steaua ştiu cu adevărat ce îi aşteaptă în play-off? Anul trecut, CFR a făcut pasul în grupe, fără a fi în postura de cap de serie, dar acum lucrurile s-au înrăutăţit. În 2012, echipele venite din campionatele tari nu erau nume sonore, nu aveau palmares european însemnat în ultimii ani, aşa că n-au fost capi de serie, deci nu se puteau întâlni cu echipa noastră. Să le amintim pe Gladbach, Udinese, Lille, Malaga. Mai mult, Anglia nici măcar nu avea echipă în playoff, fiindcă primele trei echipe din Premier intrau direct în grupe, plus Chelsea (locul 6!) ca deţinătoare a trofeului. Deci, în cazul lui CFR, a fost mai bine că n-a fost cap de serie, astfel a putut avea un adversar ca Basel şi s-a calificat. Nu că Basel ar fi fost slabă, s-a văzut unde a ajuns apoi în Liga Europa, dar aşa a fost atunci conjunctura. Ei bine, anul acesta, echipele trimise în play-off  de campionatele cu ştaif sunt nume sonore, capi de serie fără discuţie, mai puţin una: Sociedad. Celelalte sunt Arsenal, Milan, Lyon, Schalke! De aceea, Steaua trebuie să prindă prima urnă, altfel s-ar putea trezi în faţa unei misiuni aproape imposibile. Vor fi 10 meciuri, deci 10 capi de serie. Pe lângă cei enumeraţi, ar mai fi în discuţie alte echipe care vor intra în competiţie din turul 3 şi care iau cu siguranţă faţa Stelei la urna favoriţilor: Zenit, PSV, Celtic şi... Fenerbahce, dacă se confirmă ultimele zvonuri. Ar mai fi, deci, două locuri disponibile în această urnă privilegiată. Pentru ele, Steaua luptă cu Basel, Austria Viena, Plzen, Maccabi, poate chiar cu Apoel Nicosia sau Bate Borisov. De ultima poate deja scăpa, căci bieloruşii au pierdut acasă în primul tur al acestei faze, iar astfel de surprize se mai pot întâmpla şi în turul 3, cu alte contracandidate. Sistemul de calcul folosit de UEFA e foarte complicat, au pondere atât coeficientul european al fiecărei echipe, cât şi coeficientul de ţară, deci e greu de spus faţă de care Steaua iese în avantaj. Sigur, din postura de cap de serie poate nimeri peste Sociedad, dar norocul Stelei în materie de tragere la sorţi e deja proverbial.

În încheiere, îmi cer scuze că în articolul precedent am făcut pe impresarul, transferându-l pe Roman la Valenciennes, când el de fapt e la Toulouse. Dar aşa se întâmplă când scrii de la ţară şi te plimbi prin curte în căutare de semnal!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ce o aşteaptă pe Steaua în Liga Campionilor.
 Vizualizări articol: 845 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ce o aşteaptă pe Steaua în Liga Campionilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei