Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 165 (5372)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Oportunităţi

Fundaţia Blue Heron din SUA oferă burse tinerilor suceveni din centre de plasament

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mulţi tineri suceveni din centre de plasament, asistenţă maternală sau plasament familial beneficiază de burse de studiu oferite de Fundaţia Blue Heron din SUA.

Marţi, 16 iulie, la Hotel Zamca a avut loc o întâlnire între bursierii suceveni, elevi, studenţi şi potenţiali bursieri, tineri din sistemul de protecţie a copilului şi reprezentanţi ai fundaţiei americane.

Şapte dintre studenţii participanţi la întâlnire se află deja în programul de burse al fundaţiei, doi tineri au finalizat programul de burse în acest an universitar, iar opt tineri au venit la întâlnire să discute cu reprezentanţii fundaţiei de pe poziţia potenţialilor bursieri. Ei au toate şansele ca de anul viitor să se numere printre bursierii fundaţiei.

 

Obligativitatea frecventării cursurilor şcolare

Bursele oferite de Fundaţia Blue Heron se adresează studenţilor care provin, în special, din sistemul de protecţie (centre de plasament, asistenţă maternală sau plasament familial) şi le sunt acordate tinerilor până la absolvirea cursurilor facultăţilor la care sunt înscrişi, cu condiţia îndeplinirii obligaţiilor prevăzute în contract: frecventarea cursurilor şcolare, depunerea efortului necesar achiziţionării cunoştinţelor, susţinerea cu succes a sesiunilor semestriale, transmiterea jurnalelor lunare mentorului, efectuarea a cinci ore de activitate voluntară/lună, la un centru de plasament.

Începând cu al doilea an de bursă, studentul va efectua orele de muncă voluntară într-o instituţie al cărei profil să fie asemănător cu cel de studiu.Fiecare student menţine legătura cu un mentor identificat de fundaţie, oameni de succes din SUA şi România.

 

Schimb de impresii

La întâlnirea de marţi cu bursierii suceveni au fost prezente, din partea Fundaţiei Blue Heron, Ştefania Magidson (din Los Angeles, SUA), preşedinta fundaţiei, Mihaela Constantinescu (din Los Angeles, SUA), directorul programului de mentorat, şi Cristina Porsega (Iaşi), director program de burse. Din partea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava a participat Nicoleta Daneliuc, purtătoarea de cuvânt a instituţiei, care ne-a spus că „studenţii participanţi la întâlnire au schimbat impresii cu privire la viaţa de student, greutăţile întâmpinate, voluntariatul desfăşurat, planuri de viitor, relaţia cu fundaţia şi mentorii etc. Printre bursierii suceveni se află şi doi studenţi la medicină, la Tg. Mureş. Întâlnirea s-a finalizat cu o cină oferită studenţilor de reprezentanţii fundaţiei, la Complexul Zamca”.

Conducerea Protecţiei Copilului Suceava a mulţumit reprezentanţilor fundaţiei, pentru sprijinul moral şi financiar oferit studenţilor din sistemul de protecţie sucevean şi pentru modelul de succes oferit acestora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fundaţia Blue Heron din SUA oferă burse tinerilor suceveni din centre de plasament.
 Vizualizări articol: 1904 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Fundaţia Blue Heron din SUA oferă burse tinerilor suceveni din centre de plasament3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei