Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 156 (5363)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Performanţă

Diana Elena Grosariu - singura elevă cu 10 la bacalaureatul din acest an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Printre elevii de clasa a XII-a care, în aceste zile, culeg roadele muncii depuse timp de patru ani de zile se numără şi eleva Diana Elena Grosariu, singura bacalaureată de 10 din judeţ.

Eleva este absolventă a Colegiului „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, iar la examenul de bacalaureat a predat tezele perfecte la cele trei probe pentru care a susţinut examen scris şi a obţinut nota 10 pe linie.

Reuşita ei reflectă truda constantă din timpul celor patru ani de liceu, susţinută şi supravegheată îndeaproape de profesorii care acum îşi simt recompensată întreaga muncă.

Diana mărturiseşte că „pregătirea pentru bacalaureat a început încă din clasa a IX-a. Desigur că s-a intensificat în ultimele luni, însă am învăţat constant în toţi cei patru ani de liceu”. Eleva a obţinut de-a lungul celor patru ani de ciclu liceal rezultate notabile în cadrul a numeroase concursuri sau olimpiade, competiţii ce au “călit-o” pentru a face faţă cu succes examenului de bac. În 2012, Diana şi-a adjudecat locul al II-lea la olimpiada judeţeană de matematică. Despre probele examenului, ea spune doar că „au fost simple”.

Diana a urmat profilul real al colegiului humorean, specializarea matematică-informatică, intensiv engleză, iar pe viitor oscilează între mai multe variante în ceea ce priveşte studiile superioare.

„Înclin spre Universitatea <Babeş Bolyai> din Cluj, matematică-informatică, dar încă nu sunt total decisă. Încă mai analizez toate opţiunile”, precizează Diana.

 

Tânăra este pasionată de vânătoare

Deşi a avut rezultate remarcabile în timpul liceului, Diana nu a omis să-şi cultive pasiunile pentru care caută întotdeauna timp.

„Îmi place să joc baschet, sunt o fire mai sportivă. Totodată, de mult timp practic şi vânătoare, tatăl meu, ca şi bunicul meu, fiind vânător. Ei chiar şi-ar fi dorit să urmez o facultate de silvicultură”, mărturiseşte Diana.

Prima ei experienţă la vânătoare a trăit-o pe când avea doar 7 ani.

 

Patru fete de 10, în 2012

Clara Alexandra Căşuneanu (Colegiul Naţional “Petru Rareş”), Adriana Silvia Dobrescu (Liceul Teoretic “Ion Luca” Vatra Dornei), Maria Moisuc (Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare”) şi Roxana Elena Rusu (Colegiul Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi) au fost fetele de 10 din judeţ, în 2012. Cu rezultate bune la liceu şi cu 10 pe linie la bac, elevele ar fi putut fi admise la orice universitate din afara ţării, însă au ales să-şi continue ascensiunea în România. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Diana Elena Grosariu - singura elevă cu 10 la bacalaureatul din acest an.
 Vizualizări articol: 7904 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 10 voturi
Diana Elena Grosariu - singura elevă cu 10 la bacalaureatul din acest an5.0510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 9 iul 2013, 16:46:08
bravo ei ca a luat 10 dar nu e coincidenta prea mare ca inspectorul general e de la liceul alexandru cel bun? sincer acum..sa fie ea cea mai buna eleva din judet? prea bat la ochi cifrele de pe edu, copii cu 10/10/9.90. O medie de 9.90 e de ajuns pentru ca aceasta domnita sa fie singura cu nota 10. nimeni nu ii contesta nota doar ca imi pare sincer rau de ceilalati copii care poate meritau si ei media 10 dar "nu s-a putut".
ps:nu inteleg de ce nu ati postat articolul dupa contestatii...poate vor mai fi copii cu nota 10 nu?sau stiti voi sigur ca nu e asa (trista tara:(:)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei