Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 147 (5354)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prin AJOFM

Prima lună de vară a adus o ofertă foarte bogată de locuri de muncă în străinătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Luna iunie a adus o ofertă foarte bogată de locuri de muncă în străinătate intermediate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava. Cele mai multe oferte vin de la angajatori din Germania şi Olanda, dar nu numai, şi vizează meserii de toate genurile, de la muncitor şi şofer, până la ingineri şi specialişti în IT. În total sunt 32 de oferte, iar unele cuprind zeci de posturi disponibile, în această perioadă fiind fără îndoială cea mai bogată ofertă din 2013.

 

Oferte multe din Germania pentru educatoare, bucătari, ospătari şi barmani

În ceea ce priveşte oferta din Germania, Asociaţia Internaţională pentru Tineret are disponibile 25 de posturi de educatoare. Nemţii vor efectua interviuri în România în luna iulie şi caută femei care au o diplomă în domeniu sau au absolvit un liceu pedagogic şi care cunosc limba germană. Angajatorul a mai transmis că persoanele care au calificare recunoscută şi vorbesc perfect limba germană vor fi angajate pe loc, cu un salariu de aproximativ 1.600 de euro net pe lună.

Angajatorii din Germania mai caută 40 de bucătari, 60 de ospătari şi 60 de barmani. Şi aici se cer însă cunoştinţe bune de limba germană, iar salariile oferite prin contract  se apropie sau depăşesc 2.000 de euro brut pe lună. Tot în Germania mai sunt disponibile patru posturi de operatori maşini mase plastice şi 25 de joburi de specialist IT (inginer tehnician).

 

Şoferi de camion în Ungaria şi muncitori necalificaţi în Austria

În ceea ce priveşte Olanda, angajatorii de aici caută ingineri din mai multe domenii: inginer construcţii civile şi industriale, inginer mecanic utilaj, inginer de proiect, inginer de proces, inginer mecanic. Angajatorii cer cunoaşterea limbii engleze, disponibilitatea de a învăţa germana şi de a lucra în mai multe ţări. În ofertele trimise la AJOFM Suceava aceştia nu precizează un salariu fix, acesta urmând a fi negociat după interviuri.

Oferta de joburi din străinătate din iunie mai conţine şi solicitări de angajare din alte ţări. În Ungaria, de exemplu, se caută 75 de şoferi de camion, care să aibă minimum un an de experienţă în spaţiul Uniunii Europene. Nu se cer limbi străine, iar salariul net este de 350.000-395.000 de forinţi pe lună.

În Norvegia se caută bucătar şi specialist superior în industria petrolului şi gazelor naturale, în Belgia - manager proiect şi analist programator, în Estonia - sudori (zece posturi, bune cunoştinţe de limbă engleză sau rusă, salariu de 13 euro brut pe oră), în Franţa - kinetoterapeut (2.100-2.200 de euro pe lună salariu). De asemenea, din Austria vin oferte pentru muncitori calificaţi şi necalificaţi, cu un salariu de 1.300 de euro net pe lună, însă cu cerinţa obligatorie de cunoaştere a limbii germane, în timp ce suedezii caută tehnicieni în industria laptelui.

 

Locuri de muncă sigure, intermediate de serviciile de ocupare oficiale din UE

Sucevenii interesaţi de întreaga ofertă şi toate detaliile şi cerinţele angajatorilor pot consulta site-ul AJOFM Suceava. De asemenea, pentru detalii suplimentare poate fi consultat specialistul în locuri de muncă în străinătate din cadrul instituţiei sucevene. 

Într-o perioadă în care ţepele cu locuri de muncă peste hotare sunt o mare problemă, este important de precizat că aceste oferte sunt foarte atent verificate, fiind oferite prin programul Eures, o reţea de cooperare între serviciile oficiale de ocupare a forţei de muncă în cadrul spaţiului european şi în Elveţia. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prima lună de vară a adus o ofertă foarte bogată de locuri de muncă în străinătate.
 Vizualizări articol: 1775 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Prima lună de vară a adus o ofertă foarte bogată de locuri de muncă în străinătate5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei