Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 147 (5354)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concluzie

Nechifor, speriat de modul în care transportatorii desconsideră limitele de tonaj

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, s-a declarat speriat de modul în care marii transportatori din judeţul Suceava încalcă prevederile legale cu privire la greutatea maximă admisă pe drumurile judeţene. „Sunt oarecum speriat de nivelul la care se circulă, cu supratonaj, cu marfă încărcată peste limita legală, şi în special mă refer la cei care transportă lemn şi materiale de balastieră”, a spus Nechifor.

El a adăugat că în mai multe zone ale judeţului angajaţii Direcţiei de Drumuri din cadrul Consiliului Judeţean au efectuat controale pentru verificarea maşinilor de mare tonaj care circulă pe drumurile judeţene. Cătălin Nechifor a spus că aceste verificări s-au făcut până în prezent în zonele Rădăuţi - Satu Mare, Moldoviţa şi Broşteni, şi vor continua în tot judeţul. „Aştept să vedem care a fost rata de ilegalitate în transportul agabaritic. În funcţie de acele date vom decide cu privire la necesitatea introducerii taxei de acces pe drumurile judeţene. Ne dorim să avem o consultare publică cu transportatorii, pentru a găsi un numitor comun, pentru că şi ei trebuie să înţeleagă că drumurile judeţene, dar şi cele naţionale, se strică mai ales din cauza lor”, a arătat şeful administraţiei judeţene.

Cătălin Nechifor a mai adăugat că după finalizarea controalelor maşinilor de mare tonaj în toate zonele judeţului, soluţia corectă ar fi introducerea taxei pentru acces pe drumurile judeţene. „Ne dorim să avem o structură de drumuri judeţene bine pusă la punct. Şi nu cred că e corect ca cineva să câştige foarte mult, şi restul să plătească pentru situaţia proastă a drumurilor. Sunt foarte multe zone care, din păcate, au foarte multe probleme din cauza acestui tip de transport agabaritic care depăşeşte limita legală”, a ţinut să mai precizeze preşedintele CJ Suceava.

Reamintim că Nechifor a anunţat la începutul acestei luni că în judeţul Suceava ar putea fi introdusă o taxă de acces pe drumurile judeţene care ar urma să fie plătită pentru maşinile de transport marfă mai mari de 3,5 tone. Valoarea acestei taxe ar putea să fie între 1.000 şi 3.000 de lei anual, în funcţie de tonajul maşinii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor, speriat de modul în care transportatorii desconsideră limitele de tonaj.
 Vizualizări articol: 1217 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Nechifor, speriat de modul în care transportatorii desconsideră limitele de tonaj3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Untura intr-o cavitate rezonanta... trimis de
(28 iun 2013, 18:06:31
se alege praful de reparatiile F. BUNE ce s-au facut in vremea mandatului flutur pe ruta berchisesti-suceava. nechifor bate campii cu noi taxe da' nu da macar un telefon astora care aduc balast la centura sucevei pt.a le atrage atentia ca au depasiri de cel putin 10 TONE PE FIECARE MASINA(ochiometric vorbind). si zilnic se-ncarca zeci de masini !

masini cu 4 si cu 5 axe care cara mereu balast... le urla motoarele pe drum drept ca sa nu mai zic cum arata cauciucurile(cam vreo 12 la numar)...ca ti-e si frica sa treci prin dreptul lor.

da' nechifor nu vede el dintr-astea, nu vede cum arata o autobasculanta incarcata cu balast de jumatate de metru peste bena. si nu vede ca in drumul de intoarcere autocamioanele goale au viteza cu muuult...peste limita normala la cap pe acest drum.

nechifor vede doar noi taxe...de ce oare? cam miroase a neputinta si incompetenta la acest nechifor !
eu zic sa taxam incompetenta, tov. nechifor ! si sa mai taxam si depasirea de untura a unora...ca altfel strica drumul unu de 150 kg fata de unu de 90 kg !

deeci: taxa anuala pe untura !!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei