Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 147 (5354)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Controverse

Discuţii aprinse pe tema cumpărării Pieţei Ichim şi transformării sale în grădiniţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Proiectul de constituire a unei comisii care să analizeze oportunitatea achiziţionării fostei Pieţe Ichim din cartierul Obcini şi să negocieze suma de cumpărare a acesteia a împărţit în două tabere membrii Consiliului Local Suceava. Discuţiile aprinse pe această temă au durat aproape o oră, aleşii locali PDL refuzând să aibă de-a face cu această achiziţie, care a mai fost pusă în discuţie şi în 2008, dar fără un rezultat concret. Aceştia au solicitat expres să nu facă parte din comisia de achiziţie, la fel ca şi primarul Ion Lungu, care a spus că preferă să nu facă parte din comisie, dar a acceptat în cele din urmă.

Totuşi, Lungu a susţinut necesitatea achiziţionării clădirii fostei pieţe a cartierului Obcini: „Având în vedere că noi am băgat deja acolo aproape 2 miliarde de lei vechi, bani care nu au nici o utilitate în prezent, dar şi criza de locuri la grădiniţă din acest mare cartier al Sucevei, este necesar să facem o nouă grădiniţă în Obcini”.

Reprezentanţii USL au venit şi cu propunerea ca din cei 11 membri ai comisie de licitaţie, şapte să fie consilieri locali, micşorând astfel numărul celor care reprezintă executivul.

Înfiinţarea comisie de negociere a achiziţiei nu este privită cu ochi buni de cei din PDL, care au cerut expres să nu fie incluşi în comisia de licitaţie.

„Înfiinţarea unei noi grădiniţe este oportună oriunde în oraş, dar înainte de a discuta în Consiliul Local de comisii, de negociere, ar trebui ca specialiştii în construcţii să facă un studiu, să vadă dacă acea clădire se pretează pentru aşa ceva. Apoi putem trece la etapele următoare, de aprobare a oportunităţii şi de negociere”, a declarat liderul grupului PDL din CL, Lucian Harşovschi, care s-a întrebat cum de achiziţia acestei clădiri este readusă în discuţie, după cinci ani.

Răspunsul a venit din partea primarului Lungu: „Sunt presiuni corecte din partea domnului Ichim. Noi am pus bani acolo, dar nu merge piaţa, iar dumnealui are blocată toată activitatea acolo. Clădirea se poate transforma, depinde cu ce costuri”.

În 2005, municipalitatea suceveană s-a asociat cu cei care deţin Piaţa Ichim, pentru modernizarea acesteia, investind chiar şi 1,5 miliarde de lei vechi, dar aceasta nu a avut priză nici la cumpărători, nici la negustori, încât investiţia a fost sistată.

Un punct de vedere interesant a fost cel al consilierului local Vasile Monacu: „Toţi suntem de acord că amenajarea unei noi grădiniţe este benefică, dar să avem grijă să nu rezolvăm doar problema domnului Ichim, în loc să rezolvăm problema învăţământului sucevean. Să vedem dacă nu ne-ar costa mai puţin să construim o grădiniţă nouă, decât să luăm una care să nu fie nici adecvată şi să cheltuim mai mult pentru reparaţii şi transformări”.

Pe de altă parte, Corneliu Vornicu spune că nu prea există alte variante, din cauza lipsei de teren în Obcini, încât se merită investiţia, chiar de s-ar dovedi că nu poate fi construit încă un etaj al clădirii.

O propunere-şoc a venit din partea consilierului local Niculai Barbă, care a propus ca o nouă grădiniţă să fie amenajată în actualul sediu al Agenţiei de Protecţie a Mediului (APM), care a fost proiectată şi chiar construită, până la un punct, pentru a funcţiona ca grădiniţă. Varianta sa nici măcar nu a fost luată în calcul, clădirea fiind în proprietatea statului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Discuţii aprinse pe tema cumpărării Pieţei Ichim şi transformării sale în grădiniţă.
 Vizualizări articol: 1340 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Discuţii aprinse pe tema cumpărării Pieţei Ichim şi transformării sale în grădiniţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Xxxxx trimis de
( 3 iul 2013, 20:07:18
Gradinita???? bravo domnule primar dar ceva sa aiba mai multi oameni de munca nu....ce conteaza ca sucevenii tai mor de foame....sa mai candidezi pentru functia de primar ca te votez din nou ca ai dat de munca la oamenii laughing))))
UNDE-I NICU SA VA VADA CUM NE DATI PE TOTI IN STRADA?????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei